Åpner snart for voksen-trening

Seniorfotballen i Øyregionen, her representert ved Lars Christian Larsen (Frøya FK) (t.v.) og Ole Eide (Hitra FK) har levd under strenge koronarestriksjoner et helt år. 

Sport

Den voksne breddeidretten har ligget brakk siden koronapandemien rammet Norge. Regjeringen åpner gradvis for organisert trening på inntil 20 personer.

Det kom fram da statsminister Erna Solberg var på talerstolen i Stortinget onsdag. Der la hun fram regjeringens plan for gjenåpningen av samfunnet.

Organisert trening for voksne breddeidrettsutøvere ligger på trinn to i den fire trinn store planen. Den gjelder både innen- og utendørs. Konkurranseaktivitet er plassert på trinn tre.

Det er lagt opp til tre uker mellom hvert trinn før de innføres.


Seniorlagene sliter med å holde motivasjonen oppe

Koronarestriksjoner fører til frafall i fotballen


Idretten har vært hardt rammet av koronarestriksjoner i over ett år. Det har særlig gått utover breddeaktiviteten for voksne, som har hatt konkurransenekt siden 12. mars i fjor.

Hele 2020-sesongen for alle bak toppidretten gikk fløyten.

Breddeidretten trodde de fikk et lysglimt allerede for et halvt år siden. Da la regjeringen fram en plan som i etappevis skulle få voksne over 20 år tilbake i aktivitet. Men en ny bølge med koronasmitte stoppet oppmykningen.