Ronja og Åse Johanne med NM-medaljer i femkamp

F.v. Ronja Lenvik, trener Runar Klungervik og Åse Johanne Berge.  Foto: Alle foto, Hitra vektløfterklubb

Sport

Hitraløfterne Ronja Lenvik og Åse Johanne Berge tok henholdsvis gull og sølv i klassen Kvinner 17-18 år under vektløfternes NM i femkamp.

Femkamp inneholder den nokså spesielle kombinasjonen rykk og støt, som vektløfterne er godt kjent med fra før, pluss 40m sprint, kulekast og stille lengde.

Ronja Lenvik oppnådde 674,68 poeng, Åse Johanne Berge. 637,15 poeng, mens Tuva Loodtz fra AK Bjørgvin tok bronse med 594,79 poeng.

Hitra Vektløfterklubb deltok med fem utøvere.

- Første mann ut for vår del var Rasmus Heggvik Aune i årsklassen 15-16. I rykk fikk Rasmus serien 72-76-bom på 78 og støt ble serien på 94-98-102. Totalt 5 godkjente løft og ny pers i rykk med 2 kg og ny pers i støt med 6 kg. Første gang godkjent støt over 100 kg og meget god uttelling for Rasmus, beste 15-16 åring totalt i rykk og støt, forteller vektløfterklubben. Plasseringen i 5-kampen ble nr. 7 for Rasmus, blant 15 utøvere på 15-16 år.

Mikal Akset og Remy Heggvik Aune løftet i årsklassen 19-23 år for menn.

- Mikal Akset fikk serien 102-106-109bom og serien 129bom-129-134bom. Rykkserien var på tross av bom i siste rykk en sterk serie med ny pers på 2 kg. Noe uheldig i støtserien, bare ett godkjent støt og 4 kg under sin personlige rekord. Allikevel i 5 kamp sammenheng hold dette til en god 4. plass for Mikal. Remy Heggvik Aune fikk serien 96-100-103 bom noe som er tangering av hans personlige rekord i rykk. I støt endte han opp med 135 kg etter en sterk serie på 124-129-135. 135 kg i støt er ny personlig rekord med 5 kg. I 5-kampen fikk Remy 6.plass, rapporterer klubben, som konkluderer:

- Våre utøvere gjorde det meget godt i vektløfterdelen, men det var bare jentene som klarte å hevde seg i friidrettsdelen og kom hjem med medaljer. Guttene havnet sånn midt på treet i 5-kamp-sammenheng. Uansett er dette et artig og nyttig mesterskap som samler mange utøvere fra hele landet. Vi har ikke optimale treningsfasiliteter i friidrettsøvelsene, så alt i alt er klubben og trener Runar Klungervik fornøyd med både innsats og resultater i helgens mesterskap, skriver vektløfterklubben.

Mesterskapet ble arrangert i Stavern.I forbindelse med oppkjøringa fram til mesterskapene i høst, snakket lokalavisa med Ronja Lenvik og Åse Berge. Begge mener virkelig alvor med vektløfing-satsinga si.

- OL er et klart mål, sa Ronja (17).

Den artikkelen kan du lese her: