I fjor var det Øystein, hvem vinner i år?

Jakten på Norges beste trenerforbilde er igang igjen
Sport

Vil du ha besøk av Ståle Solbakken eller Tarik Elyounoussi? Dersom din trener kåres til Norges beste trenerforbilde, får klubben vår besøk av en kjent idrettsprofil.

I fjor satte en fagjury Frøya IL-trener Øystein Clausen helt oppe på tredjeplass blant hele 400 nominerte trenere landet over, bare bak en taekwondotrener i Groruddalen og en fotballtrener i Manglerud Star. Lokalavisa Hitra-Frøya tror det finnes enda flere lokale kandidater som bør kunne nomineres.

Slik nominerer du din trener

På www.trenerforbilde.no kan du nå nominere din trener til tittelen Norges beste trenerforbilde. Dersom han eller hun vinner, får klubben besøk av en av idrettsprofilene som fronter kampanjen. Frode Kyvåg, Ståle Solbakken, Tora Berger og fjorårsvinner Mikael Oguz er med i ekspertjuryen som skal finne Norges beste trenerforbilde.

Kåringen av Norges beste trenerforbilde foregår på trenerforbilde.no og alle kan nominere og stemme på sin trener til og med 8. mai. De 15 med flest stemmer går videre til finalen, sammen med fem kandidater valgt av juryen. Juryen annonserer hvem som er vinneren tirsdag 14. mai!


Hva kjennetegner en god trener?

En god trener er ikke nødvendigvis den som kan mest om sporten sin. De beste trenerne opptrer etter et ”se og bli sett”-prinsipp. Flinke trenere ser utøverne sine, og de vet også at de selv blir sett. Derfor tenker de nøye over sin egen oppførsel, og er bevisste på sin rolle som forbilde. Særlig er de helt klare på at idrett og alkohol ikke hører sammen, foteller alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL, som har tatt initiativ til denne kåringen. Med på laget er Norges Fotballforbund, Norges Håndballforbund, Norges Kampsportforbund, Norges Danseforbund og Norges Svømmeforbund. Sammen jobber de for at idretten skal være en trygg og alkoholfri arena for barn og unge.