Rekordene falt under Hitraløpet

Hele 492 startende, og sterk løping i konkurranseklassene,
Sport

Arrangøren hadde på forhånd utlovd pengepremier til den som greide å sette løyperekord på de respektive distansene, og det ble litt av en sterk dag på resultatlistene (se nedenfor). I tillegg er det en mosjonsløype for den som enten ville teste joggeformen eller rusle og gå sammen med andre.

Totalt for hele arrangementet, var det hele 492 deltakere i dagens arrangement. Nytt av året var barneløpet. Når vi ser den iveren og gleden blant de små, så  kommer vel dette til å bli en årlig begivenhet.

- Det var populært for de minste å starte sammen med sine foreldre for så å komme i mål å få medalje, sier Jan Ulrik Kjølsø i arrangørklubben Hitra Friidrettsklubb. Ellers var det klasser for de litt eldre barna i Fillan sentrum. Selve Hitraløpet var på 6,7km og hadde 85 startende, helmaraton hadde 18 startende og halvmaraton hadde 19 på start. Værgudene viste seg fra en ganske fin side helt til slutten av løpet, da åpnet slusene seg og regnet øste ned.

Knuste den gamle rekorden i dameklassen

Hitraløpet går for det meste på gruset sti, med litt asfalt i starten og på slutten. I herreklassen hadde Joakim Sødal, Kyrkseterøra il, den gamle løyperekorden på 21.47 og i dameklassen hadde Marte Olsen, Selsbakk il, rekorden på 27.35.

Det var flere som jaktet på ny rekord med dertil tilhørende premiepenger, både Helge Langen, Rindal il, og Anette Brocks Hagen, Strindheim il har hatt gode resultater hittil i sesongen og hadde god lyst på løyperekord. Men i dameklassen ble det tilslutt Sigrid Jervell Våg, Strindheim il, som trakk det lengste strået og hun feide inn til førsteplass og knuste den gamle løyperekorden. Ny rekord er nå 25.40, en meget god tid i den ikke altfor lettløpte traseen. Veldig moro for Sigrid som er tilbake for fullt etter noen litt roligere sesonger.

Løp for langt, men satte ny rekord likevel

I herreklassen var det Strindheims Ebrahim Abulaziz som tok ledelsen fra start med Helge Langen på slep. Ebrahim økte gradvis avstanden og lå an til å knuse den gamle rekorden, men en liten kilometer før mål greide han å løpe feil. Abulaziz tapte omtrent 20 sekunder på ekstraturen sin, men allikevel kom han godt inn under den gamle bestetiden, med 21.22 vant han løpet på solid vis.

Helge Langen snek seg også under Sødals gamle tid, han fikk 21.46. På tredjeplass i herreklassen kom Terje Maroni, mens arrøngørklubben hadde fjerde og femte beste tid, med henholdsvis Tesfu Dawit og Emil Melting. Det var totalt 85 deltagere i konkurranseklassen på Hitraløpet.


3 raskeste herrer:

  1. Ebrahim Abulaziz, Strindheim il, 21.22
  2. Helge Langen, Rindal il,                21.46
  3. Terje Maroni, Rindal il,                 23.36

3 raskeste damer:

  1. Sigrid Jervell Våg, Strindheim il,  25.40
  2. Anette Brocks Hagen,Strindheim il, 26.13
  3. Marte Olsen, Selsbakk il,                 27.19

Restultater fra hel- og halvmaraton presenteres i egne saker.