I dag (fredag) spiller Hitras damelag sin siste fotballkamp i høstsesongen. Kampen blir svært avgjørende for plasseringa. Med tap kan de havne nederst på tabellen, mens seier kan gi dem et hopp helt opp til en tredjeplass. For at det skal skje må Meldal vinne over Trønder-Lyn i tillegg til at Hitra selv vinner.

- Vi er uansett sikra en fjerdeplass om vi vinner kampen i dag, sier trener Geir Småvik.

Rykket ned til 4.divisjon

I vårsesongen ble det avgjort at det skulle legges til en lavere divisjon for damene. Dermed beholdt kun tre av lagene i 3.divisjon plassen, mens resten rykket ned til 4.divisjon. Hitra lå midt på tabellen, og ble dermed ikke ett av lagene som beholdt plassen.

- Det var egentlig veldig greit, for nivåforskjellene i 3.divisjon var veldig store, mener Småvik.

Litt skuffet over høstsesongen

Hitra ligger for øyeblikket på 6.plass med 6 poeng på 6 kamper, og møter i morgen bunnlaget Ålen. Det blir allikevel ingen lett kamp, da Hitra ikke har scoret mål på bortebane denne sesongen.

- Vi scorte ikke mål på de tre første kampene. Så gjorde vi om litt på formasjonen, og satte forsvarsspilleren Nina Antonsen i angrep. Da ble det plutselig 6 mål mot Singsås, så det fungerte godt. Jeg hadde kanskje litt større forhåpninger for høstsesongen enn hva vi har klart, men vi har hatt stor fremgang i det vi har trent mye på. Blant annet formasjon, førsteforsvar og press på ballfører. Og det skal vi fortsette å terpe på utover høsten, sier treneren.