NMK Hitra har forespurt Midtnorsk samordnings gruppe (MNS) om å få arrangere treningsleir for motorsportsungdom i aldersgruppen 14-19 år. Tilbakemeldinga er positiv, hvilket betyr at det 19. og 20 mai skal holdes treningsleir i Neverlia, som er motorsportanlegget på Hitra.

Ungdommene vil i hovedsak komme fra Nord- og Sør- Trøndelag samt Møre og Romsdal. I fjor ble en slik treningsleir arrangert for første gang på NMK Orklas bane på Løkken, med en del to som ble avholdt på Lånkebanen i September.

- Ungdommene vil på leiren få oppfølging i mekking av bil, kjøreteknikk, kosthold og trening, holdninger. Det vil også bli brann- og redningsarbeid i forhold til motorsport, forteller Nina Rian og Siri Skorild fra Midtnorsk Samordningsgruppe.

Nytt av året er et tilbud til de ungdommer som tiltrekkes miljøet, men som ikke har mulighet eller lyst til å kjøre selv. Disse vil få en innføring i de viktige funksjonærrollene som er nødvendig for at en bil skal kunne kjøre løp eller trening, og hva som skal til for at et løp skal kunne avholdes.

- Vi håper også å kunne gi foreldre / ledsagere mulighet til å prøve sporten ungdommen har fattet interesse for, både teoretisk og praktisk. Dette er også viktig for at de skal forstå, og se, at dette er en sport der sikkerheten er i høysetet, opplyses det.

MNS har tro på at gode holdninger og respekt for motorkjøretøy fører til at ungdommer får utløp for sitt adrenalinbehov på bane, og dermed senker farten på offentlig vei.

- MNS har tidligere hatt et positivt samarbeid med lensmannsetaten, noe vi ønsker å ta med oss til videre til arrangementet på Hitra. Dette er for å skape en god dialog med ungdommene, noe som igjen virker forebyggende i trafikken, forteller Nina Rian og Siri Skorild.

MNS har et håp om at vi også i år skal kunne gjøre arrangementet kostnadsfritt for deltakerne.