En av Norges sykkellegender gjennom tidene, Dag Otto Lauritzen, skal ifølge arrangøren sykle årets utgave av Tour de Frøya.

- Dag Otto Lauritzen sykler Tour de Frøya 2015, forteller Nils Jørgen Karlsen, leder i sykkelrittet. Lauritzen skrev sitt navn inn i norsk sykkelsports historie med gullskrift da han som første nordmann vant en etappe i verdens hardeste og mest prestisjefylte etapperitt - Tour de France.

- Med utgangspunkt i Dag Otto Lauritzen sitt motto – «Alt er mulig! Det umulige tar bare litt lengre tid», har TdF fått tak i en av de store navnene innenfor norsk og internasjonal sykkelsport, skriver Tour de Frøya på sine Mitt Lag-sider

Tour de Frøya arrangeres i år for niende år på rad. Årets utgave sykles lørdag 30. mai.

- ”Vårens  vakreste sykkelritt” har befestet sin posisjon i ulike sykkelmiljøer i hele Trøndelagsregionen, både blant mosjonister og de mer aktive. I god dugnadsånd engasjerer rittet mange frivillige rundt omkring i grendene, og de som ikke sykler eller hjelper til, er med på å skape den gode ”Tour de France-stemningen” rundt løypa, forteller Karlsen.

Arrangøren forteller om en foreløpig rekord i 2014, hvor nesten 1000 meldte seg på.

- Ikke alle startet, og ikke riktig alle kom i mål. I år forbereder vi oss på over 1.000 syklister, sier Karlsen.