Det har vært så som så med muligheter for å arrangere skirenn i øyregionen de senere  årene. Snøfattige vintere har gjort det vanskelig å utøve skisport her ute.

Nå ser det ut til at snøen blir liggende noen dager, og aktivitetsgruppa i Sandstad idrettslag har derfor kastet seg rundt før plussgradene slår til.

Arrangøren tar sikte på å lage tre løyper slik at barn i aldre får en tilpasset løype.

Aktivitetsgruppa håper også rennet på Sandstad kan bli det første av tre krausellrenn.

Skirenn på Flatval

Også på Flatval blir det skirenn. Lørdag arrangerer Flatval grendalag renn på Flatøysand.

- Vi har lagt litt arbeid i dette, og vil prøve å lage en trivelig familiedag med ski, grilling og ikke minst premiering. Kanskje blir det litt musikk også, forteller Anne Sofie Kristioffersen i grendalaget som ønsker alle velkommen.

Scootertpatruljen

Skigruppa i Sandstad idrettslag har kjørt opp fine løyper i lysløypa. I tillegg har scooterpatruljen kjørt opp spor langs gammeveien over Hitra,

Årets første tur med snøscooteren fra Olsvika til Eldsfjellet er unnagjort. Her meldes det om bra med snø og flotte forhold. På grunn av mye løs snø er det fortsatt noe kuppert på enkelte plasser. Det er nå kjørt opp løype uten sporkjelke, men dette vil bli gjort før helga.

Det er også oppkjørt skispor mellom Sandstad og Badstuvika. Ikke helt optimale forhold her fordi det er mye løs snø og noe ujevnt underlag, men fullt brukbart for skigåere.

Det meldes at også at det er fint å gå på ski langs Blåskogstien samt ved Gammelsætra og over Mastadveien.