- Gratulerer med en fantastisk fin hall. Dere bør være utrolig stolte, det er ikke mange bygder som har en slik, sa RBK-direktør Tove Moe Dyrhaug da hun hilste til publikum under åpningssekvensen før den aller første kampen i Frøya storhall.

Alle de 500 sitteplassene var utsolgt på forhånd. Langs sidene sto anslagsvis like mange for å få med seg kampen mellom Frøya/Hitra og Rosenborg. På forhånd hilste først ordfører Berit Flåmo Rosenborg velkommen, før Leif Inge Nordhammer tok ordet. Han er nestleder i Rosenborg-styret og nylig avtroppet direktør hos RBK-sponsor SalMar:

- På vegne av SalMar og hele Frøya-samfunnet gratulerer vi Rosenborg med dobbelt cupmesterskap og dobbelt seriemesterskap. Vi kommer til å betale ut noen ekstra kroner i prestasjonsbonus nå. Vi forhandler i disse dager om ny avtale og ny avtale blir det, sa Nordhammer til jubel fra publikum, og nok også fra rosenborg-ledelsen som som sto ved siden av.

- Med denne hallen og alle fasilitetene rundt, er det ingen unnskyldning for at det ikke skal produseres en RBK-spiller fra Frøya nå. Jeg sier som Eggen; "Kom igjen guta - stå på!" Igjen, gratulerer alle frøyværinger. Og til deg, Kåre (Ingebrigtsen, hovedtrener), så må jeg si at jeg forventer at dere kommer tilbake i løpet av sommeren og legger en treningsleir hit, sa Nordhammer.

Leif Inge Nordhammer Foto: Cecilia Brurok

Tove Moe Dyrhaug forsikret i sin påfølgende tale at det vil Rosenborg gjøre.

- Gjennom den avtalen vi har hatt og skal ha med SalMar, har vi kommet tett på frøyværinger. Vi liker oss her og vi skal legge en samling hit. Vi er blitt glad i Frøya og får fantastisk service her, sa Moe Dyrhaug.

Også ordfører Flåmo gratulerte RBK med ferskt serie- og cupmesterskap og gledet seg til å bivåne den aller første kampen i nyhallen, kun to år og to måneder etter at formannskapet fikk det første forprosjektet presentert.

Ordføreren takket hallprosjektets private sponsorer i SalMar, Kvarv og Bewi og glemte heller ikke at andre bedrifter støtter andre deler av Helhetlig idrettspark. Også de mange frivillige dugnadstimene som er lagt ned, fikk sin fortjente heder.

- Nå har vi fått en unik mulighet til å utvikle fotballferdighetene våre i all slags vær, sa Flåmo mens det både regnet og haglet på utsiden av halltaket.

Og før kampen kunne blåses i gang, sa Sistranda Mannskor den velkjente "RBK-hymnen" "Bildet tå` Ivers".

Berit Flåmo Foto: Cecilia Brurok