- Vi er opptrekte, vi er oppfyrte og klare til å hente skalpen hjem til Norge. Det er ingen kjære mor lenger. Nå er det bare noen timer igjen, så er det  bare nevene som gjelderm, sier Helge Wærøy fra Froan. Lørdag kveld sender han Andreas Evensen inn i ringen mot belgiske Alex Miskirtchian for å kjempe om EM-beltet i fjærvekt. Proffkampen går av stabelen i Esbjerg i Danmark.

- Hvordan skal Evensen vinne?

- Han skal brekke Miskirtchian ned - runde for runde – til all motstand er gått ut av ham. Han har stor nese og er fin å slå på. Han har så stort hode at det ser ut som han kommer fra Lyngøyan i Froan.  Om det vil ta lang eller kort tid er avhengig av hvor seig han er, sier frøyværingen.

- Kan styrte et fly i ringen

- Det høres ut som du er ganske sikker på seier?

- Det er klart at i en proffkamp så kan alt skje, fra at lyset går på arenaen eller at det  styrter et fly i ringen.  Men vi har gjort alt vi kan for å tette alle hull og jobbe med alle parametere. Nå har Andreas hatt sparringspartner i verdensklasse i flere uker. Det har nesten minnet om en konsentrasjonsleir med slavearbeid, og Andreas har sagt at han ikke har kunnet absorbere mer trening enn det han har vært gjennom. En ting er sikkert; og det er at hvis Miskirtchian sitter med EM-beltet på etter lørdagen så har han fortjent det, sier Wærøy.

- En historisk tittel

Hva betyr det om Evensen vinner kampen?

- Det betyr at han har en historisk tittel som bokseutøver i Norge, og at han har gjort noe enestående. Det betyr mye for oss. Men jeg er bare en halvgammel tulling fra en bergknapp i Froan. Andreas er ung med fremtiden og mange muligheter foran seg. Jeg håper han lykkes. Det har han virkelig fortjent, sier Wærøy.