Som lokalavisa Hitra-Frøya kunne melde tidligere i uka, er arrangøren bak Tour de Frøya/Frøya og Hitra sykkelklubb av juryen utpekt til vinner av årets Arrangørprisen til Sør-Trøndelag Idrettskrets. Og nå fredag kveld, under en storstilt festaften for trøndersk idrett på et av de store konferansehotellene i Trondheim, har sykkelritt-arrangørene fått utlevert det synlige beviset; en flott glass-plakett med inskripsjonen "Arrangørprisen".

- Vi er stolt av å motta prisen sammen med mange flotte idrettsfolk i Sør-Trøndelag, sier Kirsti Mathisen, tidligere styremedlem i Tour de Frøya, til lokalavisa etter at prisen er mottatt og bilder har foreviget prisutdelinga.

- Her er det fin stemning, vi har spist god mat og fått god underholdning. Vi retter en stor takk til juryen, alle frivillige, stor dugnadsånd, fantastisk næringsliv, engasjement i grendene og syklistene, sier Mathisen. Ekstra artig syns frøyværingene det er at filmsnutten som ble produsert av TV2, med Dag Otto Lauritsen og de store folkelivet rundt i løypa, ble vist på store skjermer under prisutdelinga.

- Filmen som ble spilt inn under TdF med Dag Otto ble vist, sammen med Petter (Northug) og Marits (Bjørgen) bragder i skisporet, forteller Mathisen, før hun legger til en hilsen til alle neste års deltakere i sykkelrittet:

- Vi ses 28. mai 2016. Samme tid, samme sted.

Ildsjel-priser

Også lokale ildsjeler får sine hedersbevisnnger i kveld. Ildsjeler fra 26 kommuner er også tilstede under festkvelden. For Hitra og Frøya mottar henholdsvis Kjell Arne Sætherbø og Per Johansen prisen for årets ildsjel.