Neste lørdag (10. september) er det duket for årets Hitraritt som er det femte i rekken. Ansvarlig arrangør for Hitrarittet, Ann Kristin Kjerringvåg Willmann, gleder seg allerede.

Den siste uka med regn og atter regn har nok lagt en demper på lysten til å melde seg på, men nå kommer godværet.

- Det er meldt om flott vær med temperaturer opp mot 20 grader neste helg. Det bør inspirere til en fin sykkeltur, mener Kjerringvåg Willmann.

HER kan du melde seg på

Start og innkomst skjer som tidligere i Fillan, og syklistene kan velge mellom en lang og kort rute. Den lange løypa går Hitra rundt og er 10,7 mil lang. Kortløypa via Melandsjø er 4,6 mil.

Ønsker flere lokale

Ann Kristin Kjerringvåg Willmann håper flest mulig nå melder seg på. Syklister fra fastlandet er overrepresentert i rittet, så Willmann ønsker å få opp tallet på øyværinger.

- De fleste som sykler rittet er ifra fastlandet. Det er mange fra Trondheim og Orkdalsregionen, sier hun.

Hun håper bedriftslederne vil pushe på slik at ansatte og familiene deres står på startsstreken 10. september. Spesielt ønsker Willmann at mosjonsklassen skal komme mer på banen. I de senere årene har interessen for langløypa vokst Ifjor var økningen markant da 120 syklister valgte denne ruta, forteller hun.

Som tidligere håper hun på liv og røre rundt løypa.

- Det er mange iderike og nyskapende sjeler rundt om i grendene, og denne dagen kan de få utløp for sin kreativitet. Syklistene setter stor pris på publikum som heier de fram, sier hun,

Etter sykkelturen er det klart for fest.

- Nytt av året er at det blir ”Afterbike” i skybaren på Hjorten hotell i Fillan, forteller  Ann Kristin Kjerringvåg Willmann.