Årets St.Olavslopp er over og vi kan se tilbake på svært mange fantastiske prestasjoner av Hitras 14 løpere, derav en  kvinne, Turi Malme.

Hitramosjonistene endte til slutt på 4. plass i åpen klasse,og  nr. 9 totalt av samtlige 225 lag. Dette er noe av det beste hitraklubben har levert.

­-  Vi løp til sammen over 340 km, hvor laget holdt en snitt fart på 3 minutter og 40 sekunder per. km. Dette tilsvarer ca 17km/time. Og vi slo flere konkurranselag med mange minutter, sier Nils Jacob Kjølsø som betegner årets presasjon som en braksuksess.

Som lagleder er han veldig fornøyd med de sportslige prestasjonene, og ikke minst lagånden som alle har vist disse tøffe dagene.

- Det har aldri i min tid som aktiv vært så positive og motiverte utøvere og ledere med på denne stafetten. Det er også svært artig å se hvor godt hitterværinger og våre nye landsmenn går sammen om ett felles mål, sier Kjølsø.

Han mener alle i Hitra Friidrettsklubb har hevet seg flere hakk frem mot dette arrangementet. Når det gjelder det sportslige vil han blant mange svært gode prestasjoner spesielt nevne:

- Michael Ande Tesfamichael med en 3. plass under St.Olavsloppets tyngste etappe, 9km motbakke.

- Odd Bjørnar Jobotn fikk en 2. plass under en av mange gode etapper.

- Tesfu Dawit løp 5 etapper og alle disse var av svært god kvalitet.

Han glemmer heller ikke å takke guttene fra Bodø. Uten Bjørn-Jarle Willassen, Jostein Brunvær Steffensen og Joakim Bjørklund ville det blitt mye lengre for de andre.

- Denne miksen med hitragutter og afrikanere kan bli enn uslåelig kombinasjon i årene som kommer, mener en storfornøyd lagleder Nils Kjølsø.

NB: Hitra Løpeklubb ble nummer 91 i åpen klasse.

Alle foto: Amanda Inez Kristensen Ratejczak