Denne uka er årets høydepunkt for feltpistolskytterne, NM-uka på Oppdal. Ca. 500 skyttere er påmeldt, og i de 7 øvelsene som NM-uka består av, er det til sammen 2200 starter. Fra Hitra deltar Jørgen Olsen fra Fillan.

Første øvelse tirsdag var spesialpistol. Olsen rapporterer hjem om bra skyting helt til det inntraff funksjoneringsfeil på pistolen. Da forsvant mange poeng og det en plassering langt ned på lista ble resultatet.

Andre øvelse tirsdag var spesialrevolver, som er Olsens favorittøvelse.

- Skytingen gikk veldig bra helt til det glapp en skive med minst mulig margin på siste standplass. Jeg trodde selv alle skuddene satt der de skulle, men det var altså en som glapp, antageligvis på grunn av fokusfeil. Det ble dermed to poeng som forsvant, rapporterer Hitra-skytteren, som oppnådde totalt 82 av 84 mulige poeng.Det var seks skyttere med 84 poeng som gikk til omskyting om medaljene.

- Med litt få innertreff havnet jeg så langt ned som 17. plass i dette selskapet. Litt under målsetningen, men grei nok skyting, mener Olsen om skytinga i øvelsen som hadde rundt 230 skyttere totalt.

I går var det magnum 1 og 2. "Det gikk åt skogen som forventet," som han sier sjøl. I dag (onsdag)  er det Militærpistol, mens revolver skytes på torsdag.

- Der skal jeg ha en sjanse, sier Olsen.

Mesterskapet avsluttes med grovfelt lørdag. NM arrangeres av Oppdal PK, Støren PK og Sunndal PK.