I helga går Tine fotballskole av stabelen i Hitra idrettspark og i år som i fjor vil det samme helg være klart for utdeling av Salmars talentpris.

– Vi har nok noen i kikkerten, sier Kjersti Rønningen, leder i Hitra fotballklubb,hemmelighetsfullt.

Fire priser skal fordeles på henholdsvis en gutt, ei jente og ett lag fra hver av øykommunene. Alle får de hvert sitt pengebeløp som bevis på at de med gode ferdigheter har vist stor trenigsíver og stor spilleglede.

- Det er på ingen måte det å være best som teller, men like viktig er det at spillerne går foran som gode forbilder og at lagene viser god helhetlig holdning, sier Rønningen.

En lik fordelt jury

Juryen er også i år sammensatt av representanter fra både Frøya og Hitra. Rønningen forteller at det ikke har vært lett å kåre vinnerne, da det er mange som på hver sin måte utmerker seg som gode spillere, trenere eller lag.

- Vi har mange talenter, så det kan være vanskelig å finne noen som utmerker seg spesielt, men vi håper jo at prisene bidrar til å videre fortsette med det arbeidet som er påbegynt innen fotball i øyregionen. For disse spillerne er gode forbilder for resten av klubben, og er med og skape gode holdninger videre, sier Rønningen.

Spesialpris også i år

I tillegg til de vanlige talentprisene vil det også i år bli delt ut to spesialpriser. Spesialprisen går til en som har bidratt med stor innsats for fotballen på Hitra eller Frøya, og det vil også her bli utdelt en pris i hver kommune.

Lokalavisa vil selvsagt komme tilbake til hvem som får talentprisen for 2012.

Vinnerne i 2011:

Hitras Sara Baglo Lund fikk pris for sin store innsats for damefotball og spiller i 3. divisjon for Hitra FK

Frøyas Ingvill Johansen spiller nå for Trondheims / Ørn Ingvill har et høyt nivå på sine fotballfredigheter og er et godt forbilde for fotballen på Frøya.

Hitras Julie Kristoffersen spiller nå på damelaget, har lenge vært eneste jente på aldersbestemte klasser. Hun har vært bestemt og nådd sitt mål.

Frøyas Aqqalu Lyberth er en foregangsspiller og Frøyas største fotballtalent. Spiller på Frøya FK i 3. divisjon.

Hitras Nina Antonsen har gode ferdigheter og er meget talentfull spiller for Hitra damer.

Hitras Eirik Athammer spiller på G-16 har en god innsats og er meget treningsvillig, han er en ressurs for laget.

Hitra FK J-14 fikk Salmars pris for lag. Laget består av tre aldersklasser og har en høy oppmøteprosent, og får også prisen på grunn av  resultater og spilleglede.

Frøya FK G-16 laget har gode treninger og et stabilt oppmøte, får også prisen på grunn av  resultater og spilleglede. Laget kom også til sluttspillet i Norway Cup

VNAT I 2011: Erik Athammer fra Fillan beskrives som et svært positivt og innsatsvillig innslag i fotballklubben, i tillegg til at han er fotballflink. Her sammen med prisutdelerne Gøril Kringen og Christer Basma. (Foto: Einar Brendboe)