Hitra FK var ny i fjorårets fjerdedivisjon etter opprykket året før. Etter en litt rufsete start på sesongen kom laget svært godt utover sommeren og høsten, og endte til slutt på en respektabel 7. plass i debutsesongen. Og ikke minst ble det lagt merke til at hitterværingene vant begge lokal-oppgjørene mot Frøya.

I kveld innleder Hitra årets sesong. På motsatt banehalvdel i idrettsparken i Fillan står Kattem som har spilt flere sesonger i 4. divisjon.

Trener Ola Vigdal har god tro på seier.

– Vi er bedre trent enn tidligere og vi har en fyldig tropp på plass. Det er derfor naturlig at vi satser på seier og tre poeng i serieåpningen, sier en optimistisk trener.

Og målet for sesongen er klart. – Vi satser på å komme minst like høyt på tabellen som i fjor.

Også i år tror Vigdal mange juniorspillere vil sette sitt preg på kampene. – Vi har et godt samarbeid med junioravdelingen, og jeg ser at de unge spillerne har tatt noen ekstra steg i løpet av vinteren. Dette lover godt, mener Ola Vigdal.

Verd å nevne er det at Hitra også planlegger å stille med fotballlag under sommerens øyleker.

Samarbeid med Sandstad

Han trekker også fram samarbeidet med Sandstad som de senere sesongene har spilt i 6. divisjon. I år stiller laget under navnet Sandstad/Hitra 2, noe som gir Hitra-spillerne muligheter for kamptrening via spill i 6. divisjon.

Foran sesongen har laget styrket seg med angriperen Remi Eide, Sverre Sivertsen og Ståle Meland. Også midtbanespilleren Jonas Nilsberg Refsnæs er tilbake fra militæret og står klar til tjeneste. Forsvarsspilleren Eirik At-hammer og keeper Adrian Pedersen Ranheim er i militæret, men vil stille i Hitradrakta når anledningene byr seg.

Dessverre har målvakt Peter Rusina forlatt klubben. Han utmerket seg som en matchvinner for Hitra FK gjennom hele fjorårssesongen, og ble også kåret til årets spiller. Rusina har skrevet kontrakt med 3. divisjonslaget Verdal, og blir nok savnet mellom stengene i Hitra-målet.

I kveld er det unge Fredrik Årvik som får ansvaret for å stoppe skuddene fra Kattems spillere.

50 arrangement

Forrige helg sesongåpnet damer senior, i helga er det herrelagets tur, og deretter går det slag i slag med fotballkamper og arrangement i Hitra idrettspark. Bare fram til sommeren blir det 50 arrangement her.

Leder i Hitra FK, Kjersti Rønningen forteller at det er mye som skjer både på og utenfor banen.

– I tillegg til kamper har vi også våre faste arrangement, enten det er aktiviteter for våre egne spillere, eller barn og unge under 13 år.

For sesongen 2015 ønsker HFK å videreføre arbeidet med fokus på spillerutvikling og trenerutvikling.

– Samarbeidet med både RBK/SalMar-akademiet og Trondheims-Ørn videreføres og gir oss unike muligheter til å øke kompetansen både til spillere og trenere. I år vil i tillegg klubben få hjelp av tidligere A-lagstrener for Ørn, Thomas Dahle. En fotballdyktig mann, med mye kompetanse, god til å formidle, god til å engasjere. Han skal fungere som en konsulent for klubben og dette vil forsterke oss ytterligere. Kvalitet i det arbeidet vi gjør, er noe klubben verdsetter høyt, forklarer Rønningen.

Rekrutteringen i de aldersbestemte lagene er god, og dette lover godt for framtiden for Hitterfotballen. I år stiller Hitra FK lag i G13 (2 lag), G14, G16, G19, herrer senior, J14, J16 og damer senior.

– Fjorårets sesong viste at vi hevder oss godt blant de andre lagene i regionen, og de sportslige ambisjonene er også på plass i år. Det legges ned mang en time med fotball både av spillere og trenere i idrettsparken. Flere lag har i år økt treningsmengden og kvaliteten på det vi gjør på treningsfeltet har også blitt bedre. Forhåpentligvis ser vi resultater av det forarbeidet som har blitt gjort i løpet av sesongen. I tillegg er det artig å se at de som legger ned mye tid på treningsfeltet og som ønsker å satse, får muligheter til å delta og blir tatt ut til å delta på sone- og regionsamlinger i regi av kretsen. Flere av spillere er med på BDO-samlinger i regi kretsen, Thea Arntsen hospiterer fast hos Trondheims Ørn og vi har hatt spillere som har fått hospitere hos RBK.

Avlastningsbane

Kjersti Rønningen forteller at den høye aktiviteten i egen klubb og i klubber på aldersbestemt nivå gjør at HFK nå jobber for fullt for å få til avlastningsbanen i tilknytning til det opprinnelige anlegget.

– Det myldrer på banen på kveldstid, og det har blitt den møteplassen vi ønsker det skal være. Både for dem som er der for å trene organisert og uorganisert, men også for dem som tar turen innom for å slå av en prat på sidelinja. Forhåpentligvis realiseres avlastningsbanen i løpet av sesongen 2015.

Idrettsparken brukes også hyppig av lag utenfor øyregionen, og flere lag har i forkant av sesongen benyttet seg av Hitra idrettspark ifm. treningssamlinger. Også i sommer venter vi flere lag på besøk.

– Vi er utrolig stolte over anlegget vårt, og får stadig henvendelser fra «utenbygds» lag, sier lederen i HFK. Hun berømmer klubbens sponsorer som gjør det mulig å tenke kvalitet og utvikling både når det gjelder selve anlegget, men også det sportslige innholdet i klubben.

– I tillegg er engasjementet i det vi holder på med er viktig. Vi setter utrolig stor pris på arbeidet som legges ned rundt fotballen i HFK, enten det er som supportere, oppmenn, trenere, dugnadsarbeidere, vedlikeholdsarbeidere, åpent klubbhus-vakt, kiosksalg, kampvert, speaker for å nevne noe. Mitt ønske for sesongen 2015 er: Støtt opp om det som skjer, støtt opp om lagene, møt opp på kamper, vi ønsker å fylle tribunen, sier Kjersti Rønningen i Hitra Fotballklubb.