Norgesmesterskap i vektløfting for ungdom arrangeres i Vigrestad ved Stavanger lørdag 6. april.  Hitra Vektløfterklubb reiser med en relativ stor tropp på sju løftere og tre reiseledere. Ungdommene skal på lørdag konkurrere med andre ungdommer i alderen 13-17 år fra hele landet.

De som deltar fra Hitra VK er Marius Haranes, Kim Kværnø, Runar Scheie,  Karl Petter Ulvan, Runar Klungervik, Simon Kværnø og Ole Magnus Strand.

NM for junior

Norgesmesterskapet for juniorer arrangeres også om kort tid. Stevnet foregår i Stavanger lørdag 4. mai.  Hitra Vektløfterklubb kommer her til å stille med tre utøvere, forteller John Birger Brevik i klubbledelsen.

Også her lokalt er det stor aktivitet i klubben.

- Vi opplever veldig stor aktivitet i vektløfterlokalet for tiden. Hele 17 nye ungdommer er i aktivitet to kvelder i uka. Blant disse er det tre jenter, noe vi synes er meget gledelig. De er alle sammen i ferd med å gjennomføre ”løfterskole”, og  skal i løpet av våren gjennomføre sitt første vektløfterstevne. Vektløfterstevnet er en slags avslutning på løfterskolen de har gjennomgått., forteller Brevik.

God gjennomkjøring lokalt

Klubben arrangerte vektløfterstevne i påska. Her stilte i alt 13 løftere, deriblant tre nybegynnere. - Stevnet, som i tillegg til å være tellende til lagserien, var også en meget god gjennomkjøring til Norgesmesterskapet for ungdom. Bortsett fra noe noen som ikke presterte sitt beste på grunn av sykdom, viste flere at de har formen inne og stadig forbedrer sine personlige rekorder., forteller Brevik.Han ønsker spesielt å fremheve de tre nybegynnerne. - De viste alle tre  allerede nå, etter relativ kort tid med trening, veldig god forståelse for teknikken i rykk og støt. God teknikk er tross alt det aller viktigste i vektløfting. Ellers virker Kevin Lund å være i slaget for tiden, da han forbedret sine personlige rekorder med til sammen 11 kg i rykk og støt

De tre nybegynnerne (fra venstre) Stephan Paulsen, Rannveig Mellemsæther og Tina Marita Kværnø.
Tina Marita Kværnø med sist første konkurranseløft
Runar Klungervik er en av de som deltar i både norgesmesterskap for ungdom og junior