Ole-Magnus Strand er tatt ut på vektløfter-landslaget og skal representere Norge sammen med 17 andre jenter og gutter fra Norge i Nordisk Mesterskap.

Til sammen er det 52 løftere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark som deltar. Mesterskapet arrangeres i Tysvær, ikke langt fra Haugesund, lørdag 31. oktober og søndag 1. november.

Gledelig overrasket

- Jeg må innrømme at jeg ble overrasket, innrømmer Ole-Magnus Strand etter å ha fått beskjed om at han er uttatt på Norges lag i Nordisk mesterskap i vektløfting.

Han har selvfølgelig håpet, men våget ikke helt tro at han ville bli uttatt etter som han som 18-åringen er første år junior.

Ole-Magnus har tidligere representert Norge under Nordisk, men da som ungdomsløfter. At han nå også har blitt funnet verdig en plass som junior, gleder ham stort.

Trening

Det er mange år med systematisk trening som har ført Ole-Magnus inn på juniorlandslaget i vektløfting.

- Jeg begynte med denne sporten som 11-12-åring. Siden har det bare blitt mer og mer vektløfting, forteller 18-åringen som gjerne har fem treningsøkter i uka.

Hans personlige rekorder lyder på 110 kg i rykk og 140 kg i støt.

Hvordan det vil gå i det nordiske mesterskapet, tør han ikke ha noen formening om.

- Jeg er ny i juniorklassen, og har ikke særlig kjennskap til motstanderne. Målet må være å prestere opp mot mitt beste.

Hvor langt han vil nå innen vektløfting, har han heller ikke noe klart svar på.

- Jeg holder på så lenge det er artig og jeg har framgang. Målet må være å bli best mulig. Dess-uten har vi et utrolig godt miljø i vektløfterklubben som gjør at jeg liker å holde på med dette, forteller Ole-Magnus som så langt kan se tilbake på 12 NM-medaljer - fire gull, fire sølv og fire bronse.

Seriøs og treningsvillig

Ivar Kværnø har vært trener for Ole-Magnus gjennom mange år. Han roser sin elev.

- Ole-Magnus er seriøs og treningsvillig. Jobben min er å lære Ole-Magnus å bli sin egen trener. Han må lære seg selv og kjenne samt hele tiden kunne finjustere teknikken. På dette området har han kommet langt, mener Kværnø som også legger stor vekt på allsidig trening.

Selv har han god tro på at unggutten vil prestere godt under nordisk mesterskap

- Ole-Magnus har tidligere vist at han leverer godt og stabilt i konkurransesituasjoner. Det er en god egenskap å ta med seg, mener trener Ivar Kværnø