I forbindelse med åpningen av Frisklivssentralen vil det for første gang i Frøya kommune arrangeres Folkehelseuke.

- Uka vil bli en årlig happening og ei uke full av gode opplevelser til beste for egen helse. Målet med uka er å få vist fram de friskliv- og folkehelsetilbud som finnes på Frøya. Frøya kommune har derfor invitert lag/foreninger og andre aktører til å bli med og lage gode folkehelseaktiviteter og arrangement denne uken, forteller frisklivskoordinator Pia Kathrine Espnes Ohren til lokalavisa.

Folkehelseuka starter allerede søndag med informasjons- og aktivitetsdag. Søndag 1. oktober skal Frøya ILs fotballgruppe ha aktivitet i fotballhallen og klatreklubben holder åpent. Disse aktivitetene er åpne for alle, og gratis.

I Kakkenstua i Frøya Storhall vil lag/foreninger være tilstede med informasjon om sine tilbud.

- Der vil det også være informasjon om hvilke aktiviteter det er mulig å delta på i løpet av folkehelseuka. BUA vil vise frem noe av utstyret de har til gratis utlån. Frisklivssentralens nye treningsklinikk vil være åpen for de som vil komme å se. Og matbutikkene har sponset frukt og grønt, slik at besøkende på søndag kan få sunt og godt påfyll underveis, forteller Espnes Ohren.

Besøkende som deltar på enkle konkurranser vil være med i trekning av premier.

- Alle aktiviteter som frontes i forbindelse med folkehelseuka er gratis denne uken. I tillegg til de som er nevnt jobber også padleklubben og Barnas turlag med å få til arrangement, forteller Espnes Ohren.

Førstkommende mandag er det offisiell åpning av Frøya frisklivssentral. Da blir det kaker og frukt samt taler av ordfører og en samfunnsmedisiner.