En fagjury plukket for en drøy uke tilbake ut seks finalister blant hele 400 nominerte . En av disse var Øystein fra Frøya.

.  Etter at klubber, utøvere og foreldre over hele landet har stemt på sine favoritter, var det til slutt taekwondotreneren Mikael Oguz fra Groruddalen som sto igjen på toppen.

Fotballtrener Fawad Hussain fra Manglerud Star og håndballtrener Øystein Claussen fra Frøya IL kom på henholdsvis andre- og tredjeplass.

De andre finalistene var Ine Charlotte Hagen (Lørenskog-Rælingen Kappsvømmingsklubb), Torgrim Fossbråten (Vestre Bærum Tennisklubb) og Kjetil Bygdnes (Harstad Svømmeklubb)

Juryleder Frode Kyvåg mener Oguz er en verdig vinner:

- Mikael har uttalt at han vil skape vinnere i livet, ikke bare på idrettsbanen. Han er veldig bevisst på holdninger og verdier i alt arbeidet han legger ned i klubben, forteller Kyvåg. Nå kan Oguz og hans utøvere vente seg besøk fra en av idrettskjendisene som har vært med på å fronte kåringen.

Viktig rollemodell

Mens de fleste idrettskåringer fokuserer på sportslige prestasjoner, har kåringen av Norges beste trenerforbilde fremhevet den viktige funksjonen trenere landet over har som rollemodeller for barn og unge. Det er alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL som har tatt initiativ til kåringen, og daglig leder Kari Randen er opptatt av å hylle den innsatsen trenere gjør på alle nivåer og innen alle idretter.

– Treneren er utrolig viktig for barn og unge. Det blir enda tydeligere når vi ser det engasjementet denne kåringen har skapt. Idretten er en av de viktigste arenaene som former barna våre i oppveksten. Derfor har trenere et stort ansvar og en stor mulighet til å gi barn og unge et trygt og inkluderende miljø i en sårbar alder. For oss handler dette også om å være tydelige på at idrett og alkohol ikke passer sammen, sier Randen i AV-OG-TIL.

Les også: Er Øystein Norges beste trenerforbilde?