Midt Norsk Finale 2012 i bilcross ble kjørt på Arena Wallenberg Løkken i helga. Jorun Pedersen fra NMK HItra kom i A-finale etter 3. plasser i de to første heatene og førsteplass i tredje heat. I finalen kom Hitra-kjøreren fint og å lå på 3. plass etter utgangen. Men så:

- Pansret løsnet og jeg måtte kjøre 4. heat med dette, forteller Pedersen og legger til:

- Må si det var veldig liten sikt... Det er litt komisk at man kommer i mål med noe sånt.

- Jeg skal bli flagget med teknisk flagg med dette,men etter en "tabbe" fra de som styrer dette,så ble ikke flagget vist,og jeg bare kjørte..men som sakt veldig liten sikt, forteller hun. Tross problemene kom Pedersen inn på 4. plass totalt, noe hun er veldig fornøyd med. For konkurransedagen møtte hun flere tekniske utfordringer.

- Før start så gikk dynamoen, så jeg fikk ikke start og lading. Måtte lade mellom hvert heat. Vindusviskerne fikk ikke nok strøm, så de gikk SVÆRT sakte. Og i det regnet var sikten veldig dårlig under hele stevnet, men det gikk bra, syns Pedersen.

Rune Vitsøe (Hitra NMK) måtte bryte første heat da han ble stående i sandfella med to andre biler like etter start. Han fikk en 3. plass i andre heat og ble nr 4 i tredje heat. Det ga totalt 22. plass i åpen klasse. Marius Ranheim, som kjører for NMK Hell, men er medlem i NMK Hitra, kjørte i klasse junior og kom totalt på 6. plass.

- På nest siste runden streika bilen, så jeg fikk ikke til å fullføre. Men jeg er strålende fornøyd, sier Ranheim.

Jorun Pedersen kjørte finalen med panseret over frontruta. (Foto: privat)