Lørdag 12. september sykles Hitrarittet igjen. Som vanlig er det to løypealternativ:

Den korteste på 46 kilometer går fra Fillan, Volden, Barmfjord, Vikstrøm, Melandsjø, Asmundvåg, Strøm og tilbake til Fillan.

Den lengste på 107 kilometer går Hitra rundt, med start i Fillan, via Sandstad, Forsnes, Kvenvær, Strøm og tilbake til Fillan.

I videoen til denne saken er kameraet festet til fronten av en biltur Hitra rundt. Så enten du vil bruke videoen som oppladning til Hitrarittet eller som turistvideo for å se deg rundt Hitra: klikk på start og len deg tilbake.

Vil ha liv langs løypa

Camilla Elisabeth Lian, Ann Kristin Kjerringvåg Willmann og Veronica Yttereng i arrangørstaben håper de at de lokale grendene benytter anledningen til å gjøre seg synlig i løypa.

- Om ikke folk skal sykle selv, håper vi de blir med på å lage en folkefest. Vi håper folk fra de ulike grendene kommer seg til løypa og heier frem syklistene. Vi har faktisk en egen ”heiapremie” på 3.000 kroner for ungdomselever, så det kan lønne seg, frister Willmann.

Camilla Elisabeth Lian, Ann Kristin Kjerringvåg Willmann og Veronica Yttereng tester Willmanns sykkel før alvoret er i gang.

Ellers blir det trekt ut en sykkel til de som deltar i mosjonsløpet og en pengepremie i ungdomsklassen. Vinnerne av de andre løpene kan vente seg en krabbeeske som i fjor.

Det arrangeres også et eget barneritt i Fillan sentrum i forbindelse med Hitrarittet.

Premier til de ivrigste

I fjor var det rundt 200 deltagere på Hitrarittet. I år får arrangøren i tillegg hjelp av Hitra FYSAK, som jobber for å få barn og ansatte i barnehager og skoler i mer fysisk aktivitet.

- Vi skal premiere de klassene med høyest oppmøteprosent, så vi håper det skal få flere til å komme seg ut og bevege seg, forteller Camilla Elisabeth Lian, som er FYSAK-koordinator.