Ivar Kværnø har vært trener i vektløfting siden 70-tallet, og har bragt fram en rekke norgesmestre og nordiske mestre innen den individuelle idretten. Han har også vært leder for Hitra idrettsråd, og er generelt opptatt av idrettsspørsmål.

Da han før jul leste om Frøya FKs nye opplegg for gutte- og jentespillere, der de skal gjennom et allsidig treningsopplegg for å trene hele «fotballkroppene», tenkte han: endelig!

- Jeg vil si hurra for Frøya FK. Det er første gang jeg ser at man tar tak i dette innen en lagidrett her i øyregionen. Og jeg håper alle klubber og alle lagidretter her på øyene følger etter.

- Fotball trener ikke godt nok

Han mener kulturen, spesielt innen fotball, er sånn at man stort sett prioriterer å trene fotball, og ikke i tilstrekkelig grad driver basistrening for å utvikle hele kroppene.

- Det å drive styrketrening og ha allsidige øvelser er viktig for å utvikle seg og bli god. Og når man trener styrke må man også kjøre reflekstrening for ikke å bli treg i muskulaturen. Når fotballspillere i 15-16-årsalderen går skadet, så er det noe feil. Hvis alle som driver lagidretter i øyene følger opp det som Frøya FK nå har startet, så tror jeg også man vil se det i resultater framover. Man vil rett og slett få bedre fotballspillere, tror Ivar Kværnø.