- Det er ikke så lenge til serie-start mot Kattem 17. april, men vi føler vi ligger bra i rute. Vi er bedre trent enn i fjor og har et klart mål om å komme høyere på tabellen enn i fjor, sier Hitra-trener Ola Vigdal.

Foran sesongen har laget styrket seg med angriperen Remi Eide fra Frøya. Angriperne Sverre Sivertsen og Ståle Meland skal også spille for klubben. Midtbanespilleren Jonas Nilsberg Refsnæs er tilbake fra militæret og står klar til tjeneste.

Ellers er det to spillere som er i militæret, men som blir med når de har perm. Forsvarsspilleren Eirik Athammer og keeper Adrian Pedersen Ranheim.

- Det er heller ingen som har forlatt oss og de unge spillerne har tatt noen ekstra steg i løpet av vinteren, så vi ser lyst på årets sesong, fortsetter Vigdal.

Tettere samarbeid med juniorlaget

Hitra satser på et tettere samarbeid med juniorlaget sitt i år. Otto Stub, Terje Jørgensen og Anita Sandvik og Roar Sivertsen som er juniortrenere skal nå hjelpe til på treningene til A-laget, som kun Vigdal hadde i fjor. Lena Dromnes er oppmann, som hjelper til med adminstrative oppgaver.

- Det gjør at vi er flere øyne som kan vurdere spillerne og hjelpe til med oppgavene, så det er kjempeflott. Vi har med oss juniorspillere på treningene våre nå, så da er vi rundt 18-20 mann og det gir også ekstra intensitet. Juniorlaget skal i spille i 1.divisjon i år og at der er påmeldt NM cupspill for G19 laget.

- Vi skal jo være med på ”Øy-OL” i Jersey til sommeren, så vi trener litt ekstra for det også. Jeg tror ikke alle vet hvor stort det faktisk er, men det er det virkelig. Der skal vi møte Falklandsøyene, Isle of White og Shetland, så det blir tøffe kamper, sier Vigdal.

[M]

Fornøyd med RBK-besøk

Hitra FK viderefører også i sesongen 2015 samarbeidet med RBK/Salmar-akademiet og Trondheims Ørn.

- Dette samarbeidet og det de ulike avtalene innebærer gir oss unike muligheter for å tenke blant annet spillerutvikling både for guttespillere og jentespillere i klubben. I tillegg er det med på å gi våre trenere verdifullt påfyll. Dette viser blant annet den siste samlingen med RBKs U18/U20 lag her ute denne helga, hvor flere av våre unge spillere har fått kjenne litt på hvor nivået ligger blant Norges beste spillere, sier Hitras leder Kjersti Rønningen.

For sesongen 2015 er det totalt ni lag og rundt 140 aktive spillere som skal ikle seg den grønne drakten.

- Aktiviteten i klubben er stor, og vi gleder oss til å ta fatt på en ny sesong og alt det innebærer både på og utenfor banen. I tillegg til seriespill og ulike NM-kvalifiseringer og cupdeltakelser, ser vi frem til å videreføre de arrangementene vi allerede har i løpet av en sesong. Samtidig har som mål at vi stadig ønsker å utvikle oss, så muligens dukker det opp noen overraskelser i løpet av 2015, sier hun.

- At RBK U18/U20 velger å legge sin treningssamling her ut i øyregionen, både på Hitra og Frøya, setter vi stor pris på. I tillegg kommer både Trondheims Ørns A-lag og rekruttlag utover i sommer. Flere av helgene mot sesongstart, samt i sommerferien er allerede booket av lag som ønsker å komme hit for å trene. Dette gir lagene våre fine muligheter for treningskamper, samt at trenerne og spillerne våre kan observere og lære av lag som kommer på besøk. En vinn- vinn for oss, mener leder for Hitra FK.

15.april er det kick off for klubben.