For å bli en av de beste, må du ofre mye. Flere av Norges beste sportsutøvere kommer fra Hitra og Frøya. Til tross for et samlet folketall på under 10 000 har øyene et bredt tilbud av aktiviteter. Fotball og handball er idretter som gjerne blir lagt mest merke til, men det er ikke bare her vi har utøvere på høyt nivå.

I denne artikkelserien presenterer vi et utvalg av sporttalentene våre for å høre om deres treningshverdag og ønsket om å nå lengst mulig.

Thea Hestnes

Alder: 16

Bosted: Fillan

Idrett: Volleyball

Meritter: Tatt ut på landslaget i volleyball

Hva er ditt høydepunkt i karrieren?

- Det må være da vi var i England i november og spilte i ei stor turnering som heter NEVZA, som spilles mellom nordiske land. Det var veldig lærerikt og morsomt å være med på, fordi det er veldig stort i volleyball-verdenen. Å dra til utlandet var ekstra stas.

Hvilke målsetninger har du framover?

- Jeg vil bli så god som jeg kan og kanskje spille i utlandet en gang. Jeg håper å bli tatt inn på 19-årslaget når jeg er blitt for gammel til 17-årslaget. Drømmen er å gå videre opp på seniorlandslaget.

Hvor mye trener du?

- Jeg trener hver dag, både styrke og volleyball. Det går på teknikk, å styrke kroppen, skadeforebyggende og utholdenhet. Jeg har fått treningsprogram av fysioterapeuten på landslinja i volleyball som jeg følger. Nå i sesongen er det stort sett kamper i helgene. Det er viktig å trene allsidig.

Thea Hestnes har deltatt på flere landslagssamlinger for Norges juniorer i høst. Lokalklubben er stolt og støtter, men frykter samtidig at satsing på talenter kan bli hindret av høyt kostnadsnivå for den enkelte utøver og for klubbene.

Hvorfor har du nådd så langt innen din idrett?

- Jeg har trent veldig mye, mer enn de fleste fra min klubb. Volleyballtreningene og kampene har førsteprioritet.

Hva motiverer deg?

- Noen dager har jeg absolutt ikke lyst til å dra på trening i det heletatt, men jeg må bare gjennomføre det. Da tenker jeg på hvor heldig jeg er som har muligheten til å spille for Norge og er en av de 18 beste i landet. Hvis jeg skal greie å holde tritt med de andre 17 må jeg trene mye.

Thea Hestnes har deltatt på flere landslagssamlinger for Norges juniorer i høst. Lokalklubben er stolt og støtter, men frykter samtidig at satsing på talenter kan bli hindret av høyt kostnadsnivå for den enkelte utøver og for klubbene. (Foto: Lars Otto Eide) Foto: <137><137>