I dag etter lunsj skal Daniese Sæther endelig i ringen i EM i teakwon-do i Hellas. Konkurransen i mønster starter for Danieses del cirka klokka 13. Frøyværingen har brukt formiddagen godt til oppladning, forteller lagleder Jens Christian Reberg.

Lokalavisa Hitra-Frøya oppdaterer denne saken etter hver runde Daniese går.

- Jeg er veldig, veldig spent. Den øvinga jeg har sett fra henne på hotellet lover i hvert fall godt. Hun kommer til å gjøre det beste hun kan. Så får vi se om det er bedre enn resten av Europa. Jeg gleder meg virkelig, sier Reberg torsdag formiddag.

Konkurransen:

Oppdatert kl. 14: Jens Christian: Tidskjemaet har en tendens til å sprekke og vi er selvfølgelig på etterskudd. Daniese skal i ringen om ca 1 time.

Oppdatert kl. 15:50: Seier i første runde! Daniese vinner 3-2 over Sarah Sobota fra Slovenia.

Oppdatert 16:55: Tapte knepent mot ukrainske Maria Dubovik.

Oppsummering av dagen

Daniese Sæther gikk sterkt gjennom runde 1 av dagens mønster-konkurranse under EM i taekwon-do. Sarah Sobota fra Slovenia ble slått med sifrene 3-2. I runde 2 ventet Maria Dubovik fra Ukrania. Da begge utøverne hadde gått sine program, fordelte de fire første dommerne poengene likt mellom Daniese og Maria. Alle ventet spent på hva femte-dommeren mente.

- Det var ulidelig spennende. Da stilpoengene kom opp, sto det 31-30 i den ukrainske utøverens favør. Nesten urettferdig jevnt, kommenterer lagleder Jens Christian Reberg bare minutter etter at nederlaget er et faktum.

Gjennomgang av stilpoengene fra de fire andre dommerne viste nemlig at også disse hadde bedømt Daniese og Maria veldig jevnt. Frøyværingen er nå ute av mønster-konkurransen. Lagleder Reberg er likevel ikke skuffet.

- Utøverne fra østeuropa er veldig sterke og det Daniese har prestert i mønster krever enormt mye. Nå ser vi fram til konkurransen i sparring i morgen (fredag), sier Reberg. Torsdag kveld skal den norske troppen delta i medterskapets åpningsseremoni.

Cup-system

Daniese Sæther konkurrerte i mønster i dag. Her skal hver utøver vise to mønster. Det betyr at utøverne skal vise for de fem dommerne det beste de kan fra selvvalgt program pluss et program valgt av en datamaskin. Hver kamp tar to minutter. Den utøveren som får minimum tre av dommernes tillit, går videre til neste runde, altså et cup-system fram til finalen.

De to som står igjen til slutt, går finale og europamesteren kåres.

- Det jeg har sett her nede er at kampene ofte er veldig jevne. Det er veldig mange kamper som ender uavgjort og der utøverne må gå på nytt og på nytt før en vinner av runden kåres, sa Reberg før dagens konkurranser startet.

Sparring fredag

Fredag skal utøverne i ringen med selve kamp-gåinga (sparringa). Uavhengig hvordan det går i dag, vil frøyværingen derfor ha nye EM-muligheter i morgen.

Daniese og Jens Christian skriver EM-blogg her på lokalavisa. Så i løpet av kvelden får vi forhåpentlig også en rapport fra den norske troppen om hvordan dagen har forløpt.