Alle aldersbestemte fotball-lag fra øyregionen var invitert til Hitra- og Frøya-dagen på Lerkendal søndag, under kampen mellom Rosenborg og Sogndal. Nabeita IL, Hitra IL og Frøya IL hadde tatt en pause i sommerferien for å ta byturen. For mange ble det både oppstemte nærmøter med Rosenborg-stjerner og en fin kveld på stadion.

Lagene ble møtt på treningsfeltet ved Brakka av RBK-legende Gøran Sørloth, som prøvde å piske kampstemninga opp med allsang av Rosenborgsangen. Deretter ble det felles oppmarsj en runde på indre bane før spillere og lagledere tok plass på tribunen.

- Kjempeartig, roper tre blide karer til lokalavisa. De henger på reklameskiltene og speider utover grasmatta mens RBK og Sogndal forbereder seg til kamp. Jørgen Ulseth Ervik, Erik Necker Smalø og Emil Fredagsvik er RBK-supportere og ser fram til seier.

I tunnelen inn til garderobene tripper minst like spente unge øyværinger, som er trukket ut til å være maskoter. De får gå hånd i hånd med de voksne spillerne ut på grasmatta når kamp-fanfaren runger utover solfylte Lerkendal. Det var nok noen misunnelige blikk fra tribunen da, når kompisenes ansikter kom til syne på storskjermen.

I pausen var det hitterværingen Charlotte Audestad som underholdt Lerkendal-publikumet. Mens etter kampen fikk noen av spillerne slå av en prat med Rosenborgs nyinnkjøpte spiss, Aleksander Søderlund.

(Rosenborg vant kampen fullt fortjent 2-0.)