- Det er ting på gang, sier Geir Erik Bogø i NMK Frøya til lokalavisa. Fornøyd konstaterer han at sju gokartkjørere fra klubben i alderen 8-39 år i helga har tatt nasjonal førerlisens på gokart. Det betyr at NMK Frøya-førere endelig kan stille i konkurranser, og første mål er å ha flere deltakere i sommercupen i gokart på Hønefoss og Kongsberg i begynnelsen av juli.

- Denne helga ble en milepæl. Vi har forhåpninger om å stille mellom fem og åtte kjørere i sommercupen, sier Bogø.

De sju kjørerne var i helga på Halsa motorsportsenter for å gjennomgå en teoretisk og en praktisk del som sikrer dem førerlisensen. I tillegg må også kjøretøyet godkjennes for konkurranser. NMK Frøya planlegger lisenskurs hjemme den 7. og 8. juli, men dette kom for seint for dem som planlegger å delta i sommercupen. Derfor måtte gruppa reise bort denne helga.

- Gokartmiljøet fester seg. Jeg tipper vi får 10-15 på kurset hjemme på Frøya, sier Bogø.

Klubben kjører organiserte treninger onsdager og lørdager.

- Dette er viktige grep for å få seriøsitet inn i treninga og det sportslige ambisjonsnivået er klart: I 2013 håper vi at vi har to som kjører aktivt i konkurranser og at en av dem kommer på pallen innen 2014. Pluss at vi har en forhåpning om å kjøre ett av NM-ene på Frøya neste år. Det er litt rift om å få arrangere, men tror vi stiller sterkt. Meg bekjent har det aldri vært arrangert NM aldri nord for Dovre ennå.