– Vi sesongåpnet på Byåsen. Her var vi representert med tre utøvere: Erik Hammer i G12, Mathea D. Kvaale i J13 og Madelen Wassæther Kolaas i J14. Jesper Kvaale måtte melde avbud grunnet skade, melder Hitra Friidrettsklubb.

De forteller at det var meldt skikkelig surt vær og barna hadde vært på håndballcup hele helgen før stevnet slik at de var litt lunkne i forkant.

-Men vi var litt heldige og det ble et lite brudd i skydekket slik at solen tittet frem. Lunkenheten forsvant også ved målgang 60m da alle tre satte perser. Erik kom seg under 9,00 før første gang (8,92) i tillegg vant han årsklassen sin på øvelsen. Dette er også klubbrekord i første forsøk. Mathea perset også. Madelen deltok for første gang og gjorde en god figur, hun hang godt med i heatet sitt. Naturligvis ble det ny pers. Dessverre misforsto hun hvor mållinjen var slik at hun stoppet litt før mål. Sånn sett er det gode muligheter for at hun setter ny pers i neste stevnet. Hun er ny i gruppa og har vært med siden midtvinters. Erik og Mathea deltok også på 60mHK hvor begge satte to fine perser, også her kapret de seg pallplasser.

Konkurrerte mot eldre barn

Neste øvelse var lengde, Erik satt pers og vant med sitt hopp på 3,62.

– Mathea hoppet jevnt godt. Hun greide ikke ny pers, men kom på andreplass. Siste øvelse for Mathea var 600m, her åpnet hun friskt og la seg i ryggen på Norges beste 14 åring på distansen. Passering 200m gikk vel fort (omtrent pers for henne på denne distansen), men hun holdt ryggen i ca 300m før hun måtte slippe i mål var hun pinnestiv og helt tom for krefter. Ny pers med 15 sekunder! Hun var da litt misfornøyd med at hun ikke var informert om at det var eldre barn i heatet, forteller Lars Kvaale.

Madelen Wassæther Kolaas i farta på løpebanen. Foto: Morten Kolaas

– Disse kan jo hekk

Helga etter var klubben med på BDO-lekene på Stjørdal med fire påmeldte: Erik, Mathea, Jesper og Andreas.

-Sistnevnte måtte melde avbud grunnet sykdom. Jesper måtte også trekke seg fra flere øvelser grunnet skade.

– Mathea og Erik åpnet med hekk. Erik vant men var litt uheldig med hekkepasseringene slik at han kom et stykke bak pers. Mathea derimot var heldig denne gang og traff på alle hekkene og kom i mål på ny pers, opplyser Lars Kvaale som forteller at datteren ikke hadde den stor trua før start.

– Før start uttalte hun etter å ha observert konkurrentene varme opp: «Men pappa... dette vinner jeg jo ikke, disse KAN jo hekk!» Men med ny pers må man være fornøyd uavhengig av plassering. Erik satte så pers i lengde før han måtte haste videre til 600m grunnet et litt for tett tidskjema. Han løp et svært godt løp under mildt sagt trasige forhold (regn, vind og kulde). Han kjempet seg inn til ny pers og en tid under 2 min før første gang. Mathea fikk det også tungt i sitt løp og kom et stykke bak tiden hun hadde helgen før. Før det var hun med i kule, her hadde hun ikke den helt store interessen av å være med og innsatsen og resultatet ble litt deretter.

På dag to var det 60m også her ble det vanskelig og sette rekorder da det var sure forhold, men Erik tok likevel en soleklar seier i sin årsklasse. Mathea sikret seg også en pallplass i lengde da hun hoppet 4m for første gang. Det ble pers og 3. plass.

– Sistemann som stilte til start var Jesper i G15. Han løp 800m under sure forhold. Han løp i heat med seniorene og hang overraskende godt med fra start på tross av smerter. Han passerte første 200m rundt 26 sek som ikke er langt unna pers på distansen. Han holdt godt følge med flere i feltet også ved passering 400m. Når han passerte målstreken viste tiden 2.07 som var ny pers og UM kravet i boks.

Erik Hammer vant årsklassen sin på øvelsen 60 meter og lengde og tok andreplass i hekk.