Kunstgrassbanen i Hitra Idrettspark i Fillan så dagens lys i 2011. Med den økte interessen for fotball, og det ble etterhvert vanskelig å finne kamp- og treningstider til alle.

- Banen fikk en positiv innvirking på fotballinteressen. Antall aktive økte både i Hitra Fotballklubb og Hitra idrettslag. Det har ført til stort press på fotballbanen, forteller leder i Hitra FK, Kjersti Rønningen.

Etter hvert meldte behovet seg for en avlastningsbane. Og da man første begynte å jobbe med ideen, gikk det rekordfort.

- Det er ikke mer enn ett år siden det hele startet med en straffespark-konkonkurranse hvor inntektene gikk til en ny avlastningsbane. Siden har det gått slag i slag, og nå står banen ferdig til bruk, forteller Rønningen.Det er Hitra FK som skal eie og drifte banen.

Samarbeid

Avlastningsbanen er blitt til takket være godt samarbeid mellom fotballklubben og idrettslaget. Kjersti Rønningen berømmer spesielt dyktige ledere med Bror Blichfeldt og Roar Sivertsen i spissen.

Også leder i Hitra Idrettslag, Steinar Johnsen roser samarbeidet som ligger bak realiseringen av prosjektet.

- Vi i Hitra IL så behovet, og takket være godt samarbeid med Hitra FK, lokalt næringsliv og ikke minst Hitra kommune som har bidratt mye, lot det seg gjøre å bygge banen på 50 x 30 meter, forteller Johnsen.

Det er ikke bare selve den nye kunstgrassbanen som er ferdig. Samarbeidspartnerne har også sørget for at gjerder og kantsteiner er på plass. Det samme er asfalten på parkeringsplassen. Hele området er med andre ord oppgradert.

Laget for de yngste

Avslastningsbanen er først og fremst laget for de yngste (6-12 år). Men her skal ikke bare unger fra Hitra FK og Hitra IL boltre seg.

- Dette er en bare for alle unger på Hitra. Det er bare å håpe at den blir mye brukt, fastslår Johnsen som er imponert over alle ildsjelene som har stått bak prosjektet.

Idrettslaget har også bygd en kiosk ved avlastningsbanen for å kunne gi et serveringstilbud i forbindelse med kampene.

Verdt å nevne er at banen har fått en nytt moderne kunstgrass med demping, som skal gjøre det behagelig å spille fotball her.

I området ved nybanen er det videre opparbeidet en skibakke, med med mange muligheter for skileik. På sommerstid kan området også fungere som sykkelløype.

Superlørdag

Lørdag skal "nye" Hitra Idrettspark vises fram for publikum. På avlastningsbanen blir det kamper mellom de yngste spillerne fra forskjellige grender på Hitra. Dette for å symbolisere at dette er en bane for hele øya.

I tillegg blir det på hovedbanen damekamp mellom Hitra FK og Meldal samt lokaloppgjør i herrenes 4.divisjon mellom Hitra FK og Frøya FK.

I bakgrunnen sees avlastningsbanen i Hitra idrettspark.
I bakgrunnen sees avlastningsbanen i Hitra idrettspark.