Det så litt skummelt ut en periode da meteorologene meldte plussgrader og sørpe, men grendalaget på Flatval fikk likevel gjennomført skirenn for barna. 45 barn stilte opp med ski og staver på den snødekte fotballbanen på Flatval. Det var oppsatt tre løyper med ulik lengde. Den korteste var for barn på 2-3 år, den nest lengste for 3-10 åringer og den aller lengste for barn og voksne over 10 år.

På sparket

Barna ble sendt rundt løypen i puljer på mellom tre og fem deltakere. Sponsor-figurene Labb og Line delt ut medaljer og diplomer til alle som hadde kommet rundt.

- Dette ble tatt helt på sparket, sier sekretæren i Flatval grendalag, Anne Sofie Kristoffersen.

Tirsdagskveld hadde tanken om et skirenn plantet seg. Og i de tre neste dagene, hadde ildsjelene fått tak i masse sponsorer, ordnet med medaljer, startnummer, mat og invitert hele Frøya.

Første skirenn på flere år

- Vi trodde ikke at det kom til å bli såpass mange siden det ble så kort varsel, men det er jo flere år siden det ble arrangert skirenn på Frøya, sier Kristoffersen.

Skirennet ble lagt opp som en familiedag med grilling og sosialt samvær. Dagen ble avsluttet med skirenn for de voksne og da var det tre statue karer som hadde meldt seg.

Grendalaget vil takke alle sponsorene som har stilt opp.