På dagen 10 år etter deres første møte, markerte Andreas Evensen (26) og Helge Wærøy jubileet med at Andreas vant tittelkampen mot irske Willie Casey (30) i Fredrikshavn i Danmark. Andreas Evensen hadde overtaket i de fire første rundene, men da tolvte runde nærmet seg slutten var det få som var sikre på hvem som var seierherre. Dommerne var heller ikke helt enige, men ga melhusbyggen seieren på poeng.

- Det var vanvittig hva Casey tålte, kommenterte Helge Wærøy da kampen var over, og knockoutspesialisten fra Irland var tilsynelatende like hel. Trønderen Andreas derimot, bar tydelig preg av å ha fått juling, med flere kutt og gedigne hevelser i ansiktet. Likevel sto han løp ut, og ble belønnet med seier.

Målet er VM-tittel

- Det ble en steintøff dag på jobben, konstaterte den opprinnelige froværingen, i dag kjent som en av verdens beste boksetrenere.

- Jeg følte at Andreas lå litt foran og scoret best, men han slurvet litt med forsvaret, sa Helge Wærøy, som hadde tro på at eleven hans skulle vinne kampen.

Andreas Evensen debuterte som proffbokser som 20-åring. Av de atten første kampene ble det seksten seire, en uavgjort og to tap. Målet for bokseren som i ti år har vært under Helge Wærøys treningsmetoder er en verdensmestertittel. Kveldens kamp ble en av de tøffeste han så langt har kjempet, og etter kampen ble Andreas Evensen sendt på sykehuset for å sjekkes for eventuelle bruddskader i ansiktet.