Hitra FK satser i år enda mer på jentefotballen, med en samarbeidsavtale med Trondheims-Ørn. Toppserielaget fra Trondheim har tidligere vært på Hitra for å trene sammen med jentespillerne.

- Satsingsområdet i år er økt samarbeid med Trondheims-Ørn. Spillere som ønsker å satse har mulighet til å få spille på topp-nivå, selv om du er oppvokst på Hitra, sier Kjersti Rønningen, leder i Hitra FK.

Under kick-off for Hitra FK kom sportslig leder i Trondheims-Ørn, Kevin Ingebrigtsen for å snakke om hva som kreves av en Trondheims-Ørn spiller. Han har tidligere vært trener for Rosenborg G16.

- En voldsom tilstedeværelse

- Jeg har vært bortskjemt med late gutter på Rosenborg 2, før jeg kom til Trondheims-Ørn. Mens guttene på Rosenborg gjerne sitter og spiller playstation til langt på kveld og er lite opplagte til morrasøkta, så opplevde jeg at jentene i Trondheims-Ørn har en voldsom tilstedeværelse. Det betyr så mye for dem å få spille i topp-serien, og de er motiverte for å komme så langt som mulig, sa Ingebrigtsen.

- Mulighet til å nå langt

Han mener motiverte spillere på Hitra har mulighet til å nå langt, men at det krever mye fra spillerne.

- Topp-serie spillerne i Trondheims-Ørn har vært veldig målbevisste i sin egen klubb, og har derfor fått muligheten i Trondheims-Ørn. Vi prøver å legge til rette slik at spillerne våre får en plass å bo og skoleplass. Men det er hardt arbeid og det krever at spillerne har struktur på dagen sin. Drivkraften må komme innenfra, og det må være det artigste de holder på med, sa Ingebrigtsen.

Han nevnte fotballtalentet Kristin Jørgensen som eksempel. Hun startet sin karriere i Hitra FK og spiller nå på toppserieklubbens J19 lag.

Toppsatsing: - Satsingsområdet i år er økt samarbeid med Trondheims-Ørn. Spillere som ønsker å satse har mulighet til å få spille på topp-nivå, selv om du er oppvokst på Hitra, sier Kjersti Rønningen, leder i Hitra FK.
Fikk sjansen: Kristin Jørgensen har startet i Hitra FK og fikk sjansen på topp-nivå i Trondheims-Ørn.