Alle 5. - 7. klassinger fra alle Hitra-skolene konkurerer i vennskaplig dyst. Tradisjonen tro arrangeres også friidrettsdag på samme dag som stafetten. Elevene får prøve seg på både lengdehopp, kulestøt, 60 meter og kasting av fresbee.

Deler av dagen regnet bort

Men på grunn av voldsomt regnvær måtte elevene trekke inn i klubbhuset da startskuddet torsdag ble avfyrt for den årlige Tinestafetten på Sandstadbanen.

Anne Merete Tellebon Ulvær og de andre lærerne hadde reddet elevene unna styrtregnet. Der fikk de varme seg på brennhet kakao og te til bygene ga seg.

- Alle sluser åpnet seg, så friidrettsdagen ble noe forkortet. Men stafetten går som planlagt, forklarte Tellebon Ulvær.

Full innsats i lilla trøye

17 lag fordelt på 136 løpere og 34 reserver gjorde seg klare i lilla t-skjorter på løpebanen. Da startskuddet gikk var det ingen som brydde seg om at våte fjes heller kom av regnet ovenfra enn fra svetten innenfra. Medelevene heiet hverandre frem, og full innsats ble gitt av løperne ute på banen.

Tinestafetten arrangeres av Norges Friidrettsforbund, og er Norges desidert største idrettsmønstring. I år har rekordmange 105.000 skoleelever løpt på 280 arenaer over hele landet.

God stemning

Det er Strand skole med Anne Merete Tellebon Ulvær i spisssen som står for Tinestafetten på Sandstadbanen. Strand-elevene hadde i tillegg til syklet for å komme seg til stadionen på Sandstad.

- Det er en del arbeid med et slikt arrangement, men selv om det ikke har klaffet værmessig har stemningen vært god blant elevene. Når vi ser ut på banen og ser alle de ivrige barna kan vi ikke annet enn å være fornøyde vi også, sier Tellebon Ulvær.