12. mai er det 50 år siden et av Hitras store idrettslag runder 50 år. Kjell Steinar Grytbakk har tatt initiativ til at Vest-Hitra Idrettslag markerer jubileet med både jubileumsberetning og jubileumsfest til høsten.

Også ved idrettslagets 25-årsjubileum ble det laget en jubileumsberetning, den gang skrevet av Ragna Engvik. Målet er å gjøre beretningen om VHIL enda fyldigere denne gangen. Derfor leter Grytbakk etter gamle bilder og helte-historier fra klubbens historie.

- Jeg leter etter historier fra episoder folk husker fra fotballbanen og skirenn, for eksempel. Og bilder har vi ikke så mange av, så det skulle vi gjerne fått tilsendt, sier Grytbakk.

Vest-Hitra idrettslag ble opprinnelig dratt igang i 1962 av Leif Engvik. Etter to-tre års drift, ble laget liggende litt brakk. Før Kjell Steinar Grytbakk kom flyttende til Kvenværet og begynte å dra idrettslaget igang igjen. VHIL utviklet seg snart til en av de større idrettslagene på Hitra.

- Utover 70-tallet var det over 200 medlemmer i idrettslaget. Vi drev med ski, friidrett, håndball og fotball i mange slags arrangementer. Nå har det ikke vært så stor aktivitet de senere årene, med unntak av tonningen Rundt, som nå er det store arrangementet, forteller Grytbakk.

Jubileumsberetningen er planlagt utgitt i høst, omtrent samtidig med den planlagte jubileumsfesten den 29. september i Kvenvær.

- Hvis noen sitter på gamle bilder og historier, hadde vi satt stor pris på å få låne dette, sier Grytbakk.

Han har epostadresse kjell.steinar@online.no og mobilnummer 41337666