Hitra padleklubb har gjennom hjelp fra sponsorer kjøpt inn mye utstyr som de denne våren og sommeren skal bruke til opplæring av nye medlemmer. Og ungdomskurset blir nesten gratis for kursdeltakerne.

- Padleklubben har endelig har fått napp hos flere sponsorer ( Lerøy, SMN1, Knarrlagsund invest, Knarrlagsund Byggtorget, Statkraft, Hitramat, Elektroteam). Dermed har vi fått gjort noen investeringer som hjelper oss i vår kursvirksomhet, sier klubbleder Mette Mari Svendsen.

- Vi har jo ønsket å tilby kurs og trening for ungdommer, men ikke hatt godt nok utstyr til å gjøre det på en trygg og god ( les; varm..) måte. Vi har fått handlet ti tørrdrakter slik at det blir utrolig mye hyggeligere å være på kurs. Det blir jo en del plask i vannet når man skal lære seg kameratredning og selvredning i en kajakk, og forskjellen på en tørrdrakt og en våtdrakt er enorm. Vi må forholde oss til temperaturen i vannet, og ikke i lufta når vi driver med padling, sier Svendsen.

- I tillegg har vi nå bestilt to kajakker til barn ( eller veldig korte/lave personer) slik at det skal bli enklere for dem å manøvrere. En vanlig havkajakk er jo nesten 5 m lang (eller lengre). Pga disse investeringene har vi nå lyst til å tilby et nesten gratis kurs for ungdommer mellom 12-18 år, sier Svendsen.

Mette Mari Svendsen

Hitra padleklubb samarbeider ifølge Svendsen med Frøya padleklubb og bruker også en del av utstyret til naboklubben. Derfor kan man ha opptil 20 deltakere på kurset.

- Vi er to instruktører; meg selv og Asbjørn Davis. En ny tilflytter til Hitra med enda større kompetanse enn meg. Vi får med oss noen flere padlere og lager et morsomt kurs kurs med mye lek for ungdommer, lokker hun.

- Vi har et kjempegodt samarbeid med de på Frøya, og hadde bassengtrening i bassenget der i vinter. Kjempegøy, og lærerikt med rulletrening i varmt vann. Der var det også noen ungdommer med - som nå blir med videre på kurs. Kjempestas! sier klubblederen.

Ungdomskurset blir med utgangspunkt i Knarrlagsund og den flotte skjærgården i området.

- Vi skal holde på i/på vannet med diverse leker. I tillegg skal vi stille på "stand" under Sjømatfestivalen. med "kom-og-prøv-kajakk" for alle. Da stiller vi med flere kajakker og mulighet for alle som ønsker å sitte i eller ta en liten prøvetur i kajakk. Da blir barnekajakkene og dobbeltkajakkene med også, forteller hun.