De var overraskende mange og mange av dem i overraskende god form, i følge treneren, etter at Dolmøy IL denne uka hadde de første senior-treningene på mange, mange år.

- Selv klubbleder Per Gunnar (Knutshaug) hadde hentet fram de gamle fotballskoene til torsdagstreninga. Da begynner vi å snakke engasjement, sier Småvik med et smil etter ei uke med forsøk på å re-etablere et av Hitras seniorlag foran neste sesong.

På den første treninga tirsdag kom det hele 26 spillere, på torsdagen kom det 20, blant dem noen nye navn. Dersom oppmøtet fortsetter, tror trener Geir Småvik det skal være fullt mulig å re-etablere et av Hitras seniorlag foran neste sesong.

- Vi har nok en 27-28 navn nå på spillere som sier de vil trene og spille, sier Småvik.

Treningsvilje

Treneren forteller at de frammøtte stort sett er spillere som ikke har spilt på ei stund, men som vil begynne igjen, fordi det er artig og fordi de vil trene. Men kanskje ikke så mye som fotballklubbene på Hitra og Frøya gjør.

- Mange vil nok holde det på vårt nivå, mens andre igjen kanskje bruker vårt tilbud til å få kroppen i toppform igjen, kanskje med tanke på å kunne være med på for eksempel Hitra FK igjen om ei stund, sier han.

De første treningene ble brukt til ballspill og bli kjent. Torsdagstreninga ble det også drillet litt i  enkle formasjoner.

- Det var kjempeartig å se innsatsen, engasjementet og ferdighetene. Det overrasket med litt, sier Småvik.

Dersom interessen holder seg, vil det fortsatt bli to ukentlige treninger gjennom både VM og resten av sommeren.

Fikk ideen fra søsteren

Det var Per Støen og Marc Collier som tok initiativ til å starte opp et seniorlag i Dolmøy IL, og inviterte for kort tid siden både hitterværinger og frøyværinger til å hente fram fotballskoene.

- Vi har trent på Sandstad tidligere, men det ble langt å dra. Så da søsteren min foreslo at vi burde starte opp et eget seniorlag tok vi kontakt med folk for å høre om de ville være med, sier Støen. Dermed var grunnlaget lagt for å få på plass et fotballtreningstilbud for seniorer i 6.divisjon på Dolmøya og området rundt.

- Vi må ha mellom 20 og 25 spillere dersom vi skal klare å stille fullt lag til 6.divisjon-sesongen starter til våren. Det første målet nå blir å starte opp et lag, sier Støen. Han håper å få med seg spillere fra hele øyregionen.

- Vi har trening på tirsdag klokken 19.30, og vil fortsette tirsdager og torsdager til samme tid fremover. Da er alle over 15 år fra både Hitra og Frøya velkommen til å delta, inviterer Småvik.