Ann Karin Matberg fra Fillan ble beste kvinne under NM i undervannsfoto 2015, som ble arrangert av Norges Dykkeforbund i samarbeid med Gulen Dykkesenter i helga. Det ble konkurrert i fem kategorier, og Matberg fikk to sjuendeplasser, en fjerdeplass, en tredjeplass og en andreplass. Sammenlagt ga dette nok poeng til en sjetteplass og beste kvinnelige undervannsfotograf.

- Det føles ganske sprøtt at jeg per nå faktisk er Norges beste kvinnelige uv-fotograf. Det faktum at jeg bare er 12 poeng fra bronsemedaljen er både litt irriterende (jeg valgte feil bilde i klassen fiskeportrett) og samtidig veldig motiverende, sier Matberg til lokalavisa mens hun er på hjemreisen.

- Neste år vil jeg ha litt mer erfaring, være litt tryggere på de valgene jeg gjør, og forhåpentligvis klarer jeg da å gjøre en enda bedre jobb, sier hun.

På Gulen Dykkesenter i Sogn og Fjordane møttes de beste undervannsfotografene fra hele landet for å ta de beste undervannsbildene. Dykkerne får ikke lov til å foreta beskjæring, kontrastjustering og annen redigering på bildene før de leveres juryen, slik at det er de bildene som leveres direkte fra minnebrikken som deltar i konkurransen.

Matbergs sjetteplass er to plasseringer opp fra i fjor.

- Det er kjempeartig å få så bra respons på det jeg gjør under vann, og årets resultat tyder på at jeg har blitt en bedre fotograf siden sist NM, selv om jeg - av helsemessige årsaker - bare har klart å gjennomføre fem dykk i Norge siden sist NM, forteller Matberg, som dykker for Aqua-Vita Dykkerklubb, Trondheim.

Einar Kosaka fra Oslostudentenes Idrettslag ble norgesmester i undervannsfoto.

- Einar har vært og dykka på Hitra i mange år på rad, og planen er at han skal komme oppover nå i høst også, forteller Matberg.