Årets utgave av St.olavsloppet er i gang. Over 6000 løpere er i aktivitet fra Östersund, der starten gikk onsdag, til forventet målgang i Trondheim på lørdag.

Jan Kjølsø i Hitra friidrettsklubb forteller at årets utgave har en rekke hitterværinger til start. Men det er slett ikke første gangen.

- Det hele startet i 1988 med få lag og lange etapper. Hitra stilte lag første gang i 1990. Det vil si det er 24. gangen vi stiller til start. Det er egentlig i seg selv en kjempeprestasjon, sier Kjølsø.

I mosjons klassen er det påmeldt 191 lag, og seks lag elite herrer, samt 15 rene damelag.

Følgende Hitra-løpere løp 1. dag:

Andemariam Tekeste (løp både første og siste etappe), Mikael Wassæther, Odd Bjørnar Joboten, Rune Lossius, Roy Karlsen, Rolf Karlsen, Steinar Eriksen, Leif Eriksen, Vegard Heggvik, Emil Melting, Nils Jakob Kjølsø, Tove Nordboten, Daniel Yeman, Kjell Vidar Nordheim. Til sammen 112.5 km første dag.

- Vi har to debutanter, Emil Melting som løp veldig bra sist onsdag under Trønder Øst løpet, og Daniel Yeman, en av våre nye landsmenn som vi vil få mye glede av i årene som kommer, sier Kjølsø.

- Superveteranene, Leif Eriksen og Steinar Eriksen, stiller også, det er rett og slett sterkt. Laget forøvrig er litt svekket etter en del frafall i den senere tid, men optimisten er stor for et godt resultat til slutt, sier friidrettslederen.

Kjell Vidar Nordheim stiller på Hitras lag (Bildet er tatt under fjorårets utgave.)