I helga ble det arrangert NM i vektløfting for klubblag i Hå kommune i Rogaland. På fredag var det Hitra vektløfterklubb sitt juniorlag som var i aksjon og de endte opp med en kjempegod bronseplass. NM i vektløfting for klubblag fungerer slik at det er fire kvalifiserte lag etter at årets lagserie er unnagjort. Hitra VK sitt juniorlag kom på 3. plass i serien.

- Det var et meget spennende stevne, særlig kampen mellom Hitra VK og Nidelv IL om 2. og 3. plassen, sier trener John Birger Brevik

Ledet stevnet

Hitra vektløfterklubb ledet stevnet gjennom hele gruppeløftingen, men ble som forventet forbigått av Stavanger VK på slutten. Kampen stod om 2. og 3. plassen mellom Hitra VK og Nidelv IL.

Det ble tilslutt Nidelv IL som trakk det lengste strået selv om Runar Klungervik fra Hitra perset med 6 kilo i støt i sitt siste løft. Det var bare 0,7 poeng som skilte Hitra VK og Nidelv IL. Klungervik fikk også pris for 3. beste juniorløfter på stevnet.

Laget fra Hitra bestod av Runar Klungervik, Stephen Paulsen, Kim Alexander Kværnø og Ole Magnus Strand. Både Paulsen og Kværnø er ungdomsløftere, men deltar på juniorlaget.

- Vi er meget godt fornøyd med plasseringen, særlig med tanke på influensaen som har florert blant våre utøvere, kommenterer Brevik.

Førsteplassen gikk som forventet til Stavanger Vektløfterklubb, som har vært det klart beste juniorlaget gjennom hele sesongen.