Lørdag 12. mars: Kl 16.00 Frøya - KIL/Hemne. Kl 18.00 Rindal - Dolmøy

Førstkommende helg innledes breddefotballsesongen 2022 når Adressacupen (Trøndersk Mesterskap i fotball) sparkes i gang.

Frøya meldte seg på da et lag trakk seg i siste liten, og dermed har vi lokalt to lag med i cupen som går rundt omkring i distriktene.

I helga møter Dolmøy - Rindal mens Frøya skal bryne seg på KIL/Hemne. Begge kampene spilles hjemme i Frøya storhall, og streames direkte med kommentator på våre nettsider i lokalavisas nye livesatsing.

Spennende lokaloppgjør

Neste lørdag er det duket for lokaloppgjør når Frøya og Dolmøy møtes på Orkla Maskin Arena.

Adressacupen er det nye navnet på Trøndersk Mesterskap i fotball, som i fjor ble arrangert for første gang.

– Dette er en turnering som er åpen for alle seniorlag i kretsen, både på herresiden og damesiden. Alle fra Eliteserien til 6. divisjon kan melde seg på. Samme klubb kan også melde på flere lag forutsatt at de ikke bruker noen av de samme spillerne, forklarer seriekonsulent i NFF Trøndelag, Aleksander Åmot Olsen.

68 lag påmeldt

Olsen i NFF forteller at det i år totalt er påmeldt 46 lag på herresiden og 22 lag på damesiden.

– Dette er det andre året vi kjører i gang denne turneringa. Vi er meget fornøyd med påmeldinga, selv om vi har litt mer å gå på for damesiden. Men for i år er dette et fint tall å jobbe ut fra, forteller han.

Adressacupen er delt i to avdelinger: avdeling nord og avdeling sør. I de innledende rundene settes det opp grupper basert på geografi. Lagene som går videre fra gruppespillet møtes så i et sluttspill i sine respektive avdelinger. Til slutt møtes vinnerne av avdeling nord og avdeling sør i en superfinale.

– Først og fremst får man tittelen Trøndersk Mester. Vi håper jo at det i seg selv betyr noe. Så introduserte vi en vandrepokal i fjor. I tillegg jobber vi med noen flere idéer. Kanskje blir det finalebankett? Det er for tidlig å si noe sikkert enda, men vi utforsker noen alternativer, avslører Aleksander Åmot Olsen.