Hvis du vil prøve noe av Frøyas kjøkken, er det mulighet for det.

Det er flere telt ved Hotell Frøya som selger mat og tilbyr smaksprøver under Tour de Frøya. Ulike typer laks er det som går igjen, men du kan også smake hjort og lam.

Spekemat og lam

Dalpro selger både varm og kald mat. Der får du kjøpt burgere av lam eller hjort.  De blir servert med sprøstekt løk og hjemmelaget dressing. I tillegg har de lammepølse som varmmat. Den blir servert med hjemmelaget surkål

- Jeg tror det kommer til å gå mest av burgerne, sier Sverre Johansen, leder i Dalpro.

De kan også friste med spekemat fra hjort og lam. Stemningen er fantastisk og Johansen er veldig glad for at de ble spurt om å hjelpe til.

- Selger bra

Vidar og Heidi Garnvik står under teltet sitt og serverer nygrillede lakseburgere og laks-wraps. Wrapen er rullet i inn i ei lefse. De tilbyr også forskjellige gaveesker.

- Vi har solgt ganske bra allerede, og er veldig fornøyd, sier Garnvik.

Her kan du også kjøpe cognac- og pepperlaks som Vidar Garnvik kan skryte av å ha opphavsretten til. Denne laksen fikk Årets sjømatpris under Trøndersk Matfestival i 2015.

Laks

I teltet til Dolmøy seafood står det to damer som selger forskjellige typer laks og gir ut smaksprøver. De har blant annet vanlig røket laks, varmrøkt laks, og pepperlaks. Her er eneste plassen du kan få kjøpt nykoktsjøkreps og tørrfisk.

- Det er veldig moro å fremme lokalsamfunnet, sier Stig Halvorsen, daglig leder for Dolmøy Seafood.

Smaksprøver

Salmar er på plass som alltid. De selger ingenting i dag, men gir ut rikelige med smaksprøver. Det er alltid mye folk foran teltet. Her får du grillet laks, med en selvlaget kålsalat. Nytt i år er at de serverer sushi, maki ruller. Årene før har de tilbydd sashimi.

- Jeg tenkte å gjøre noe nytt i år sier Christina Knutshaug, som er kokk for Salmar.