Salmars talentpris er opprettet for å stimulere unge fotballspillere og lag til videre god innsats på fotballbanen. Med prisen så ønsker man å gi en oppmerksomhet til spillere og lag som utmerker seg med gode ferdigheter, resultater, og som markerer seg med gode holdninger, treningsiver og spilleglede. Det skal også deles ut to spesialpriser til personer i øyregionen som har bidratt med stor innsats for fotballen på Hitra og Frøya.

Prisen går til en gutt/jente fra hver øy som har vist gode ferdigheter på fotballbanen, vist gode holdninger og har et ønske om å bli en bedre fotballspiller.

Gutt Frøya:

Prisen går til 2 spillere som tross sin unge alder viser ferdigheter og holdninger vi eldre burde tatt lærdom av. Helt siden de var med som spillere på G 13 i en alder av 12 år har disse 2 vært en viktig del av laget sitt.

Gjennom trening, både organisert og på fritiden, har de utviklet seg til å bli tekniske, løpssterke spillere med god fotballforståelse. Begge har også et positivt temperament på banen som smitter over på de andre på laget.

Sammen har de vært gode forbilder for sine medspillere. De har i år spilt på G 14 men også hospitert opp på G 16.

I tillegg har begge deltatt på BDO-samlinger tidligere i sesongen. I tillegg til fotballen er de også veldig aktive når det gjelder friluftsliv og har deltatt i et naturprogram på NRK. FFK er stolte av disse 2 guttene og håper begge fortsetter satsingen på fotball i årene fremover.

Vi ønsker begge lykke til videre.

SalMars talentpris går til Isak Kjærstad og Henrik Sehm Hansen.

JENTE Hitra:

Årets vinner av SalMars talentpris for jenter går til en spiller med særs godt humør og som er flink til å spre spilleglede til andre spillere. Hun motiverer og forklarer sine medspillere på en slik måte at de som ikke har samme fotballforståelse forstår hva som menes.

Spilleren viser et stort potensial for å bli virkelig god; hun har eierskap til sin egen utvikling og en sterk indre motivasjon for å utvikle sine fotballferdigheter. Hun har meget godt overblikk slik at hun får slått pasninger med millimeter presisjon.

Hun gjør ballkunst til en lek, og har med seg de utroligste finter.

Enormt treningsvillig og god kvalitet i alt det hun gjør, og alltid til stede og mottakelig for veiledning.

Spilleren har hospitert på flere jentelag, og også på dametreninger, i tillegg både tørr og ønsker hun å trene og spille kamper for våre guttelag. Det vil si å tørre å gå ut av «komfortsonen».

Spilleren har i tillegg vært fast med på BDO-samlingene til kretsen i sin årsklasse.

Årets talentpris for jenter går i 2016 til:

Anfal El Yamani

GUTT Hitra

Årets vinner av Salmars talentpris for gutter viste tidlig at han er et balltalent. Allerede når han gikk i barnehagen ble fotballbingen i Hitra Idrettspark brukt til trening og leik med ball.

Spilleren viser meget gode ferdigheter på fotballbanen. Han har stor forståelse for spillet og er flink til å spille sine medspillere gode med fine pasninger.  Han er en god pasningsspiller, driblesterk, skyter like bra med begge beina og har allerede scoret mange drømmemål i sin karriere.

Han er meget treningsvillig og trener med flere lag fra G 14 til senior herrer, og er ofte på banen utenom treningene sammen med kompisene, alene eller sammen med faren.  Konkurranseinstinktet er godt utviklet og han er en «vinnerskaille» som ikke sier nei takk til en konkurranse.

Han er fast inventar på Team BDO sine samlinger i G 14 klassen, og var i påska kaptein for Team Trøndelag under den nasjonale turneringen for 2002-årgangen som ble arrangert på Stabæk. Trener for Team BDO uttaler følgende om spilleren: «En spiller med gode holdninger som setter store krav til seg selv. Blir spennende å se hvor langt han kan nå. Hvem vet, kanskje han blir Rosenborg spiller en dag?»

Årets talentpris for gutter i 2016 går til:

Ola Arntsen

Prisen går til lag på Hitra og Frøya som har markert seg positivt i løpet av fotballsesongen.  Prisen kan gå til lag som har levert gode resultater i sesongen eller til lag som har markert seg med treningsiver og spilleglede.

Lag Frøya:

Dette laget har gjennom 2 år vært trofast til sine trenere og deretter vist stor progresjon i det å spille fotball. De har vist en entusiasme og spilleglede som få andre lag har kunnet matche. Der hvor andre lag ofte sparker ballen langt for vinne den igjen så har trenerne bevist trent på å spille langs bakken hele tiden.

I tillegg til å ha denne type ferdigheter så viser de også en Far Play holdning både innad i laget men også overfor sine motstandere som er i tråd med klubbens verdier. Selv de gangene de butter imot har laget fremstått som gode ambassadører for Frøyafotballen.

Godt oppmøte på trening gjennom hele sesongen vitner om at trenerne har skapt en treningsgruppe som føler et ekstra ansvar overfor hverandre.

Lagets trenere er Anders Espnes, Ullrik Ervik, Rune Anders Sandvik, Harry Oswald Hansen.

SalMars talentpris for lag i 2013 går til Gutter 13/14

LAG HITRA:

Prisen til årets lag tildeles et lag som i løpet av kort tid har etablert seg i 1.divisjon. Ved oppstart av laget var trenerapparatet noe usikre på nivå da det var ei god blanding av erfarne spillere og noen helt ferske, men spillerne har sammen med trenerne feid all tvil til side og jobbet bevisst og godt med det sportslige. I tillegg til gode og stabile prestasjoner i seriespill, har også laget hevdet seg godt i cup: I sommer endte laget opp med en av de gjeveste pokalene da de deltok i Skandia Cup i Trondheim. Flere av spillerne på laget har også fått prøvd seg på seniornivå, tross sin unge alder, og vist at de behersker dette godt.

Laget består av et solid støtteapparat, med trenere og oppmenn som er står på for laget sitt, enten det være seg treninger, dugnader eller sosiale sammenkomster. Slik blir det godt samhold av, og det gjenspeiles i laget innad og utad. «Sammen for HFK» er godt betegnende også for denne gjengen.

Det er alltid et ja å få enten det er på trenerhold, oppmannshold, eller fra spillerne., og laget er meget gode ambassadører for Hitra Fotballklubb.

Årets lagspris går til

J15

SPESIALPRISEN

Går til personer i øyregionen som har bidratt med stor innsats for fotballen på Hitra og Frøya.

FRØYA FK:

Vinneren av denne prisen har vært en del av fotballen på Frøya i mange mange år. Hans engasjement for aldersbestemte lag er godt kjent og han har gjennom årene fått frem mange gode ambassadører for fotballen her ute.

I tillegg til å være en dyktig trener på feltet er også det med motivasjon og holdninger noe han bruker mye tid på. Det å skape et samhold og en lagfølelse er en av hans beste egenskaper og mange lag har benyttet seg av hans kompetanse oppgjennom årene.

Han har ingen planer om å gi seg som trener og tok nettopp de nødvendige kursene for å være best mulig oppdatert i NFF sin kurspyramide.

Frøya fotballklubb føler seg privilegert som har en slik ressurs tilgjengelig og vi håper han fortsetter å gi ungdommene våres gode opplevelser både på og av treningsfeltet.

Personlig vil jeg takke denne mannen for at han alltid satt av tid til diskusjoner og prat, enten det er rundt sitt eget lag eller klubben som helhet.

Han har vært og er en stor inspirasjon for meg når det gjelder sitt engasjement for andre sine barn.

SalMars spesialpris går til trener Anders Espnes.

HITRA FK

Personen som får spesialprisen fra Hitra Fotballklubb i år, har kanskje innimellom angret på at han bosatte seg så nært idrettsparken som han har gjort. Det er ikke mange dagene denne karen ikke har vært innom banen en tur i en eller annen sammenheng. Personen som mottar spesialprisen har nedlagt et utall av dugnadstimer i Hitra idrettspark. Med opptil flere 12-timers økter når været har vært på det verste, så har denne personen sørget for at matta har vært grønn så å si til alle døgnets tider, og dermed lagt til rette for at klubbens lag kan trene og spille fotball når som helst året rundt.

I tillegg til sine faste vakter, så er det en person som aldri sier nei, og som på kort varsel stiller opp dersom det er noe som skal fikses i idrettsparken. Han har kompetanse på mange ulike felter, noe som er gull verdt for klubben.

Personen er en ildsjel som Hitra Fotballklubb virkelig setter pris på.

Årets spesialpris går i år til

Tore «brøyt i vei» Øyen