19-årige Maja Udtian forsøker å få lisens i den ypperste klassen i dragracing, Top Fuel Dragster. Dette er biler med sprengstoff (nitroglysering) på tanken, opp mot 11 000 hk i motoren.

Frøyværingen er i helga i svenske Tierp Arena i håp om å fullføre sin lisens i denne svært krevende sporten.

- Maja har kjørt et full drag idag. 4.29 sek. Godt innafor kravet. Må ha et til full drag under 4.70 sekund. Og 386 km for at lisens er fullført. Nå er vi godt igang, fortalte hennes team, Nitro vikings, til lokalavisa lørdag kveld.

Klarer 19-åringen kravene, er hun i så fall den yngste kvinnen i historien med lisens til å kjøre den høyeste klassen dragstere i dragrace-sirkusen.

Som lokalavisas lesere kanskje er godt kjent med fra før, har 19-åringen allerede lang erfaring fra dragrace-miljøet. Hun var bare halvåret gammel da hun var med mamma og pappa på sitt første stevne. Maja begynte sin karriere som 11-åring og ble i 2016 kåret til vinner av European drag racing series EDRS cupen i klassen Super Comp.

Da Nitro Vikings, som også har vært mekanikere for pappa Paul Ingar Udtian i flere år, fikk høre at Maja var interessert, ble det satt inn stor ressurser for å få bilen klar innen 2017.