Daniese Sæther (18) og lagleder Jens Christian Reberg i Frøya og Hitra Taekwon-do-klubb er i Thessaloniki i Hellas, hvor frøyajenta deltar i Europamesterskapet i takewon-do.

Daniese og Jens Christian skriver reiseblogg fra opplevelsene i EM-byen her på lokalavisa Hitra-Frøya. Her er rapporten de har sendt hjem natt til i dag (fredag):

- Torsdagen ble lang, varm og spennende. Daniese debuterte i sitt første internasjonale mesterskap og vant første runde for så og tape knepent.

- Ut fra hva jeg har fått opplyst var det snakk om bare tre seiere for å ta medalje. Kun en senior dame med 1.Dan svart belte kan stille for hvert land. I og med at det deltar 30 nasjoner kunne det maks være 30 personer i klassen. Vi vet av erfaring at alle land ikke stiller i samtlige klasser. Da sier det seg selv at hadde Daniese vunnet over Ukraina ville medalje vært veldig sannsynlig. Selv var hun strålende fornøyd med EM-debuten. ”æ ska reis å træn me Linn i Stavanger, Dag-Owe i Harstad å ta mæ en tur t Geir Olav på Oppdal for t næste år!” sa Daniese i ettermiddag.

(Dag-Owe jensen og Linn Johansen er landslagets trenere, Daniese sin nærmeste overordnede internasjonale instruktør er Geir-Olav Hågensli på Oppdal)

Så det er ingen tvil om at dette ga mersmak og at hun kommer til å  satse. Vi vil sende en stor takk til banken vår, Hemne Sparebank, og Måsøval Fiskeoppdrett som har gitt økonomisk mulighet for å satse og håper at flere Frøya bedrifter vil åpne lommeboken så det blir revansje i neste års EM i Liverpool.

Etter alt var unna gjort i dag var det åpningsseremoni. Her ble det en del taler, musikk og masse gresk dans av fire ulike folkedans grupper.

I morgen fredag er konkuransedag 2. Det viser seg nå at hele den oppsatte tidsplanen for fredag er endret og vi fikk vite på briefing i kveld at det ikke er sikkert at det blir sparring i morgen. Alle utøvere, deriblant Daniese, har fått beskjed om å ta med utstyr og stille klar til dyst i morgen. Oppdatering om hvordan fredag arter seg kommer så fort vi vet noe. I verste fall kan sparringen bli utsatt til lørdagsmorgen.

Hilsen Jens Christian Reberg

Oppdatert kl. 10:45: Kampen i sparring blir utsatt til lørdag