Nabeita har også tidligere hatt et allidrettstilbud for de yngste barna. I vår dro Arild Fossmo og Leif Magne Bettan igang tilbudet igjen, med treninger på Flatøysand stadion.

Bettan kom flyttende til Frøya for bare to måneder siden. Han har idrettslinje, har kurset seg som idrettsleder og har drevet med barneidrett tidligere. Og det tok ikke lang tid før han var engasjert av Nabeita IL.

- Jeg har lyst til å være trener, og tilbød meg oppgaven. Med tida kan vi kanskje få til ei friidrettsgruppe også. Det hadde vært artig.

De startet opp med allidretten før påske, og det har vært i overkant av ti unger med de første gangene. Allidrett skal gi en leken tilnærming til ulike idrettsgrener, og særlig gi et grunnlag til øvelser innen friidrett. Når lokalavisa stikker innom, er det kast som er tema.

Arild Fossmo har vært trener for allidrett- og friidrettsgruppa i Nabeita IL tidligere. Han forteller at man bygger på det man har gjort tidligere.

- Vi finner inne opp kruttet, nei. Vi har jo utstyret fra før, og bygger på de samme prinsippene. Men vi satser på etterhvert å skaffe litt mer utstyr, med tanke på at vi skal holde på ute det meste av året. Vi satser på å få kjøpt inn både ski, skøyter og rulleskøyter med mer. Målet er at ungene skal få prøve seg på mest mulig forskjellig, sier Arild Fossmo.

Allidrettsgruppa er åpen for alle barn fra seks år. Treningene er på Flatøysand hver onsdag.