Troppen på fem utøvere fra Frøya og Hitra Taekwon-Do Klubb har ikke helt hatt marginene på sin side under første dag av norgesmesterskapet, som holdes i Stavanger denne helga. Debutanten Andželika Andruškaitė var likevel svært nær ved å ta en bronsemedalje i sitt første mesterskap.

- Det har vært en formidabel innsats fra hele laget, og debutantene har gitt det de kan. Andželika gikk helt til kvartfinalen. Da kom en liten teknisk feil, dessverre, og da røyk bronsemedaljen, forteller lagleder Jens Christian Reberg til Hitra-Frøya.

Under første dag av NM-programmet har utøverne gjort unna den tekniske biten, der de viser fram sine ferdigheter i kampsport-teknikk, og blir bedømt med karakterer deretter.

- For mange av våre har det vært litt sånn nesten, sånn som man i fotball taper 0-1. Men vi kommer sterkere tilbake i morgen, lover treneren. Da er det kamper, og her har Frøya/Hitra-klubben gode erfaringer og mye å forsvare.

- Her har vi vært gode i alle år. Nå er det bankett i kveld og utdeling av kongepokal. I morgen er det på med hansker, tøfler og hjelm og full guff i to minutter. Da har jeg tro på medaljer. Jeg håper at de klarer å ta med seg litt av erfaringa og energien fra i dag, da det butta litt i mot, sier Reberg.

Mesterskapet i Stavanger er historisk stort med rekordmange 656 utøvere fra 59 klubber. Troppen fra Frøya og Hitra Taekwon-Do Klubb består av Daniese Sæther, Anita Reitan, Hans Kristian Strandli Vie og i år stiller to debutanter: David Bremnes og Andželika Andruškaitė. Troppens lagleder er Jens Christian Reberg.

For Daniese Sæther er dette kanskje det viktigste NM hun hittil har deltatt i. Helgas resultat vil stor grad avgjøre om Daniese får representere Norge under EM i Thessaloniki i Hellas i april neste år, skriver klubben på sine Mitt lag-sider