Stod fra Nord-Trøndelag er det dominerende laget på kvinnesiden i volleyball i Norge. Og kaptein på det NM-finaleklare laget er Sanna Fjeldvær fra Hitra.

Lørdag spiller Stod NM-finale i Oslo, mot nettopp Oslo, som er regjerende norgesmestere. (Stod var ikke i semifinale i fjor, men i 2011 ble de slått ut i semifinalen.)

I dagens Hitra-Frøya (papirutgaven og eavis) møter du Ansnes-jenta over tre sider i vår helgeseksjon. Her forteller hun blant annet om hvorfor hun først begynte med fotball, om hvordan det var å brått miste mamma i en båtulykke, om de store treningsmengdene som ligger bak, og om hvordan hennes volleyball-talent ble oppdaget:

Hitra Volleyballklubb var i vekst, og Sanna var med på det første 11-årslaget i klubben. Da hun ble 15 år, gjorde laget sin beste sesong til da. De ble regionsmestere og kretsmestere, og nådde kvartfinalen i NM-sluttspillet. Og det var der Sanna ble “oppdaget”.

- I kvartfinalen var det ei som syns jeg var god. Hun sa jeg burde dra på Aukraleiren, som er en kjent volleyball-leir for de beste spillerne i landet. Jeg bestemte meg for å høre på henne. Jeg droppa faktisk avslutninga i 10.klassen for å dra, og jeg var elevrådsleder! Jeg skulle jo holde tale, men det ble det ikke noe av, forteller Sanna med et bredt smil.

Last ned hele intervjuet og resten av dagens utgave her

NM-finalen i volleyball sendes live på TV2 sport og TV2 Zumo fra kl 15:00 lørdag.