Med høye tilrop av «Heia Frøya!» og «Kom igjen Hitra!» var kampen mellom Hitra 10 og Frøya 10 i gang, en kamp som indikerte at første serierunde i håndball for barn og ungdom på hjemmebane gikk av stabelen i Hitrahallen i helga.

Det var lag fra hele Sør-Trøndelag representert.

-Det er lag fra Orkdal og Trondheim her i dag sier. Turid Glørstad, leder for Håndballgruppa i Hitra Idrettslag.

Hitra IL tok imot omlag hundre håndballspillere samt foreldre og trenere fra hele regionen, og stemningen i storhallen på Fillan var god.

De første til å slippe ut på banen for å spille på lørdag var B10-lagene fra Hitra og Frøya. Med stillingen 2-2 frem til fem minutter før kampslutt var det en triller av en kamp som utspant seg hvor Frøya stakk av med seieren til slutt.

-Vi ble grusa av Frøya, sier Amelie Audestad Lervik (10) -men det var morsomt likevel, er hun videre.

- Uvant

Hitra-Frøya slår av en prat med den livlige jenta fra Fillan, som meddeler at hun har spilt håndball i tre år og trives best som venstre back på laget.

-Det var uvant å spille mot Frøya i dag , sier jenta, som opprinnelig kommer fra Fjellværsøya.

Det virker ikke som om tapet har gått noe særlig inn på henne, for hun forteller videre at hun har som mål for sesongen å styrke skuddarmen og jobbe med hurtighet ute på banen.

Hallen er full av liv denne lørdagen og det er salg av kaffe og kaker i kiosken og billett salg i tribunen.

-Vi har mange gode medhjelpere fra foreldregruppa som stiller opp frivillig når vi arrangerer slike serierunder, smiler Turid Glørstad .

- Jeg kan ikke noe annet enn å takk og berømme dem for innsatsen.

Spenning

Og spenningen holdt seg gående da Gutter 13 fra Hitra Il og Utleira barket sammen i dagens andre kamp. Lagene lå relativt tett på hverandre, men Hitra tok en knepen ledelse til pause. Heimelaget spilte sterkt på slutten av andre omgang, og kunne tilslutt titte opp på tavla og konstatere at det ble hjemmeseier 14-9.