Årets utgave av Lerøy-cup spilles denne helga i Hitrahallen. Nærmere 400 spillere fra Hitra og Frøya, samt noen gjestende lag fra Snillfjord og Hemne, møtes for siste gang før utesesongen tar til.

Lørdag møttes lilleputtene først; Her stilte lag fra klibbene Fjellværøya, Sandstad, Krokstadøra, Nabeita, Hitra og Frøya. Mens på ettermiddagen var det kamper i klassene småjenter og smågutter. Disse eldste spillerne kjemper også om kamppoeng, og deretter pokaler i bronsefinale og finale.

Lokaloppgjør i jente-klassen

For første gang i cupens mangeårige historie er det i år mulig å stille egen jente-klasse på småjenternivået.

- Det har vært arbeidet godt med jentefotballen i mange klubber på Hitra og Frøya de siste årene. Resultatet av dette ser vi nå ved at vi kan lage en egen klasse for småjenter (13-14 år), forteller Jan Morten Bjerkan i arrangørklubben Hitra FK.

I småjenterfinalen var det lenge helt jevnt mellom Hitra FK 1 og Hitra FK 2. Til slutt var det et straffespark i sluttminuttene som ble avgjørende og Hitra FK 2 gikk seirende 1-0 ut av finalen.

Bronsefinalen i jenteklassen ble spilt mellom Frøya FK 1 og Frøya FK 2. Her var det Frøya FK 1 som var sterkest og vant 4-1.

Måtte avgjøres på straffer

I smågutter-klassen ble bronsefinalen vunnet av KIL/Hemne 2, som slo Hitra FK 1 med sifrene 4-1.

Mens i selve finalen ble det etterhvert høydramatisk mellom Hitra FK 2 og KIL/Hemne 1. Kampen bølget fram og tilbake, men ingen av lagene klarte å score mer enn ett mål i ordinær spilletid. Selv etter ekstra spilletid og oppsummering av antall cornere, var det noe annet enn en straffespark-konkurranse som kunne kåre en vinner. Også denne ble svært jevn, men det var til slutt KIL/Hemne som var det lille hakket foran og kunne hente den største pokalen.

Nye kamper søndag

Cupen fortsetter i dag, søndag, med kamper i klassene knøtter og miniputt. Her stiller lag fra klubbene Dolmøy, Sandstad, Nabeita, Krokstadøra, Frøya, Hitra og Fjellværøy.